Runebergintorttuihin uudenlaista twistiä! Katso ammattilaisen ohje 8:18

Runebergin juustokakku

Näin saat runebergintorttuihin uudenlaista twistiä kotitalouden lehtorin Anu Heinaron juustokakkuohjeella!

Runebergintorttuja juustokakun muodossa! Kotitalouden lehtori Anu Heinaro vinkkaa ohjeen helppoon Runebergin juustokakkuun.

Pohja

  • 75g laktoositonta margariinia
  • 3/4 dl sokeria
  • 1 kananmuna
  • 1/2 dl mantelijauhetta
  • 1 1/4 dl vehnäjauhoa (tai glut. jauhoseosta)
  • 1 dl (gluteenitonta) korppujauhoa tai keksin muruja
  • 1 tl kardemummaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1/2 dl laktoositonta kevytkermaa tai kasvijuomaa

Kostutus

  • 1/2 dl omenamehua
  • tai
  • 1/2 dl vettä, johon on lisätty muutama tippa karvasmanteliaromia

Juustokakkumassa

  • 4 kpl liivatelehteä
  • 3 dl vispikermaa
  • 300 g vaniljatuorejuustoa
  • 3/4 dl sokeria
  • 2 tl vanilliinisokeria
  • 2 rkl vettä tai sitruunamehua

Koristeeksi

  • Vadelmahilloa, mantelirouhetta

Valmistusohje

Kakku valmistetaan 24–26 cm vuokaan.

  1. Sekoita huoneenlämpöinen rasva ja sokeri haarukkavatkaimella. Lisää huoneenlämpöinen kananmuna. Vatkaa hyvin.

  2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinan joukkoon. Sekoita hyvin haarukkavatkaimella. 

  3. Kaada taikina irtopohjavuokaan (voit laittaa pohjalle sopivan kokoiseksi leikatun leivinpaperin). Taikina on paksuhkoa, voit auttaa levitystä painelemalla taikinan jauhotetuilla käsillä vuoan pohjalle. 

  4. Paista kakkua 175-asteisessa uunissa alatasolla noin 15–20 min. Kokeile kypsyyttä tikulla. Jäähdytä.

  5. Kostuta kakkupohja. Anna vetäytyä kylmässä sen aikaa kun valmistat täytemassan.

  6. Valmista juustokakkumassa. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 5 minuutiksi. 

  7. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon tuorejuusto sekä sokerit. 

  8. Kuumenna vesi tai sitruunamehu kattilassa ja sulata joukkoon liivatelehdet. Kaada seos juustokakkumassan joukkoon koko ajan sekoittaen.

  9. Kaada juustokakkumassa hyvin jäähtyneen torttupohjan päälle vuokaan.

  10. Nosta kakku jääkaappiin hyytymään vähintään neljäksi tunniksi tai mielellään yön yli. Koristele hillolla ja mantelirouheella.

Resepti: Anu Heinaro

Parhaat ruokaohjelmat