Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Rukiinen saksanpähkinäleipä

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Saksanpähkinät antavat leivälle hyvää makua, mutta myös mukavaa purutuntumaa.

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon, Kasvisruoka

Kaksi leipää

  • 50 g hiivaa
  • 5 dl vettä
  • 2 tl suolaa
  • 50 g saksanpähkinöitä
  • 5 dl ruissihtijauhoa
  • 8-9 dl karkeaa vehnäjauhoa

Valmistusohje

1. Liuota hiiva 37-asteiseen veteen. Lisää suola. Rouhi pähkinät ja sekoita ja vaivaa loput ainekset nesteeseen ja sileäksi taikinaksi. Alusta hyvin, peitä leivinliinalla ja anna nousta 30 minuuttia.

2. Vaivaa taikina jauhotetulla leivinpöydällä hyvin. Muotoile kaksi pitkulaista limppua, silittele hieman vehnäjauhoa niiden pinnalle ja nosta leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Peitä ja anna nousta 40 minuuttia.

3. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Paista leipiä uunin alatasolla 40-50 minuuttia, kunnes leivät ovat kypsiä. Jäähdytä ritilällä leivinliinan alla.

Lisää aiheesta:

TerveysleipäPomeranssileipäVenäläiset ruislimputKellarisämpylätOhrakakkuPorkkana-raejuustosämpylät
LeipäKananmunatonLaktoositonKasvisruokaLisäkeruoatSuolaiset leivonnaisetLeivonta

Tuoreimmat aiheesta

Leipä
  • 4.8.10:51
    Silakkaa

    Savusilakkatoast saaristolaisleivällä

  • 13.6.13:41
    Grillijuhlat

    Juhannuksen grillileivät

  • 3.5.08:01
    Rapuskagen

    Skagen-leipäset

  • 27.1.11:35
    Viiden jälkeen

    Helppo kaurareikäleipä

  • 15.12.202409:58
    Avokado

    Avokadoleipä