Rukiinen saksanpähkinäleipä
Saksanpähkinät antavat leivälle hyvää makua, mutta myös mukavaa purutuntumaa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon, Kasvisruoka
Kaksi leipää
- 50 g hiivaa
- 5 dl vettä
- 2 tl suolaa
- 50 g saksanpähkinöitä
- 5 dl ruissihtijauhoa
- 8-9 dl karkeaa vehnäjauhoa
Valmistusohje
1. Liuota hiiva 37-asteiseen veteen. Lisää suola. Rouhi pähkinät ja sekoita ja vaivaa loput ainekset nesteeseen ja sileäksi taikinaksi. Alusta hyvin, peitä leivinliinalla ja anna nousta 30 minuuttia.
2. Vaivaa taikina jauhotetulla leivinpöydällä hyvin. Muotoile kaksi pitkulaista limppua, silittele hieman vehnäjauhoa niiden pinnalle ja nosta leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Peitä ja anna nousta 40 minuuttia.
3. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Paista leipiä uunin alatasolla 40-50 minuuttia, kunnes leivät ovat kypsiä. Jäähdytä ritilällä leivinliinan alla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti