Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Rukiinen limppu

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kuumakäsittelemällä ruisjauhot parannetaan niiden leivontaominaisuksia, leivästä tulee mehevämpää ja säilyvämpää. Menetelmä muistuttaa hapattamista.

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon, Kasvisruoka

1 iso tai 2 pientä leipää

  • 7 dl vettä 6 dl ruisjauhoa

Seuraava päivä

  • 50 g hiivaa + 2 rkl vettä
  • ½ rkl etikkaa
  • ½ rkl suolaa
  • ½ dl siirappia
  • 1 rkl pomeranssinkuorta jauhettuna
  • 1 tl rouhittua fenkolia
  • 8-9 dl karkeaa vehnäjauhoa

Valmistusohje

1. Keitä vesi. Mittaa ruisjauho isoon kulhoon ja kaada kiehuva vesi päälle, Sekoita puuroksi. Peitä kulho ja anna sen seistä keittiössä seuraavaan päivään.

2. Liuota hiiva tilkkaan kädenlämpöistä vettä ja sekoita yhteen edellispäivän ruishaudukkeen kanssa. Sekoita ja vaivaa joukkoon muut ainekset ja työstä sileäksi taikinaksi. Vaivaa, peitä leivinliinalla ja nostata 45 minuuttia.

3. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Vaivaa taikina leivinpöydällä hyvin, muotoile siitä yksi iso tai kaksi pienempää leipää ja nosta leivinpaperille uunipellille. Anna nousta vielä 1 tunti leivinliinan alla. Paista uunin alatasolla 1 - 1 1/4 tuntia. Jäähdytä ritilällä.

Lisää aiheesta:

RuissämpylätTerveysleipäPomeranssileipäRukiinen saksanpähkinäleipäTalon ruusunmarjaleipäGotlantilainen leipä
LeipäKananmunatonLaktoositonKasvisruokaLisäkeruoatSuolaiset leivonnaisetLeivonta

Tuoreimmat aiheesta

Leipä
  • 4.8.10:51
    Silakkaa

    Savusilakkatoast saaristolaisleivällä

  • 13.6.13:41
    Grillijuhlat

    Juhannuksen grillileivät

  • 3.5.08:01
    Rapuskagen

    Skagen-leipäset

  • 27.1.11:35
    Viiden jälkeen

    Helppo kaurareikäleipä

  • 15.12.202409:58
    Avokado

    Avokadoleipä