Ruistikut parmesaanilla ja valkosipulilla
Valmista vapun pikkusuolaiseksi rapeita parmesaanilla ja valkosipulilla kuorrutettuja ruistikkuja. Tikut syntyvät käden käänteenssä valmiista Myllyn Paras Ruistaikinasta.
- Ruokavalio: Kevyt
20-40 kpl
- 1 pkt Myllyn Paras Ruistaikinaa (500 g)
Voiteluun
- 1 muna
Pinnalle
- 1 dl parmesaaniraastetta
- valkosipulimaustetta tai tuoretta puristettua valkosipulia ja pippurirouhetta
- Katso Rahkamunkkien, munkkirinkelien ja tippaleipien ohje
Valmistusohje
Rapeat ruistikut voi valmistaa ajoissa etukäteen, sillä ne säilyvät pitkään huoneenlämmössä. Tarjoile tikut naposteltavina aattona vappujuomien kera tai säästä vappupäivän piknikille.
Katso video tikkujen valmistamisesta Myllyn Parhaan
Muita vinkkejä vapun pikkusuolaisten valmistamiseen löydät Myllyn Parhaan
Sulata ruistaikinaa sen verran, että saat leikattua siitä terävällä veitsellä noin puolen sentin levyisiä ohuita suikaleita. Levystä syntyy noin 15 tai 25 tankoa riippuen siitä, leikkaatko ne levyn pitkältä vai lyhyeltä sivulta. Nosta tangot uunipellille ja kieputa ne löysille kierteille.
Voitele grissinit munalla. Ripottele pinnalle parmesaanijuustoraastetta. Paista tankoja 225-asteisen uunin keskitasolla 10-15 minuuttia kauniin värisiksi.
Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti