Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Ruissämpylät

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kuumakäsittelyllä parannat jauhojen leivontaominaisuuksia ja saat mehevää ja kestävää leipää.

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon, Kasvisruoka

20 sämpylää

  • 3 dl ruisjauhoa
  • 4 dl vettä
  • 40 g hiivaa
  • ½ rkl suolaa
  • n. 5 dl erikoisvehnäjauhoa

Valmistusohje

1. Mittaa puolet ruisjauhosta kulhoon, keitä 2 dl vedestä ja kaada ruisjauhon päälle kiehuvana, sekoita. Anna jäähtyä tai mielellään anna olla yön yli.

2. Lämmitä loput 2 dl vettä 37-asteiseksi ja liuota hiiva siihen yhdessä ruisjuuren kanssa, lisää muut ainekset ja sekoita sekä vaivaa sileäksi taikinaksi. Anna nousta 45 minuuttia. Vaivaa taikina hyvin leivinpöydällä, pyöritä pitkiä säikeitä ja jaa ne pikku palasiksi. Pyöritä palaset puolestaan pyöreiksi sämpylöiksi. Nosta ne leivinpaperille uunipellille. Leikkaa risti jokaiseen sämpylään. Anna nousta vielä 45 minuuttia.

3. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Paista sämpylät uunin keskiosassa noin 20 minuuttia, kunnes ne ovat kauniin värisiä ja kypsiä.

Lisää aiheesta:

TerveysleipäKellarisämpylätOhrakakkuAppelsiinintuoksuiset aamiaissämpylätMaalaistalon leipäSaksalainen olutleipä
SämpylätKananmunatonLaktoositonKasvisruokaLisäkeruoatSuolaiset leivonnaisetLeivonta

Tuoreimmat aiheesta

Sämpylät
  • 05.04.202312:53
    Leipä

    Vappu Pimiän yön yli -sämpylät

  • 08.03.202313:13
    Nopeat ja helpot

    Yön yli -sämpylät: Herkulliset sämpylät vähällä vaivalla

  • 22.04.202208:07
    Leipä

    Helpot sämpylät – käytä taikinaan sosekeiton jämät!

  • 28.08.202011:16
    Leipä

    Helpot sämpylät – herkulliset, rapeakuoriset ja sisältä pehmeät sämpylät Arjan ohjeella

  • 30.01.202009:47
    Hampurilainen

    Briossi – täydelliset itse tehdyt hampurilaissämpylät