Ruis-valkosipulipatonkipalat
Helpot cocktailpalat sopivat loistavasti vapuun ja muihin kevään juhliin. Valmiista patongista on helppo tehdä herkullisia pikkusuolaisia.
noin 6:lle
- 1 pkt Myllyn Paras Ruis-valkosipulipatonki (175 g)
- 100 g savulohta tai jättikatkarapuja
- tuoretta tilliä tai basilikaa
Valmistusohje
Ruis-valkosipulipatonki on hapatetusta ruistaikinasta valmistettu patonki, joka on täytetty valkosipulivoi-yrttitäytteellä. Jauhoista 64 % on ruista. Taikina sisältää myös 14 % jyvä- ja siemensekoitusta. Täyteläinen valkosipuli-yrttivoi täydentää rukiin vahvaa makua.
Viipaloi sulanut rukiinen patonki vinoiksi viipaleiksi. Laita sulaneelle patongille cocktailtikulla savulohi rullana kumollaan olevan patonkiviipaleen päälle ja koristeeksi tilliä ja basilikaa.
Patongin käyttö: Sulata ja lämmitä patonki varovasti mikroaaltouunissa. Sulatusaika vaihtelee mikroaaltouuneittain. Voit myös antaa patongin sulaa huoneenlämmössä noin tunnin ajan.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Meksikolainen papukeitto
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Kapen helppo kurpitsapasta
-
Pinaattiletut ja nokkosletut – itse tehdyt voittavat kaupan versiot mennen tullen!