Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Ruijanpallasta thai-riisin kanssa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Neljälle

  • 400 g ruijanpallasselkäfileetä
  • 50 g voita
  • suolaa ja valkopippuria

Thai-fried-riisi

  • 5 dl keitettyä, kylmää riisiä
  • 3 munaa
  • ½ dl rypsiöljyä
  • 1 rkl punaista chilisilppua
  • 1 rkl tuoretta inkivääriraastetta
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 ½ rkl hummerifonditiivistettä
  • 3 dl paksoi-suikaleita
  • 1 ½ dl mungopavun ituja
  • 1 rkl tuoretta korianterisilppua
  • suolaa ja mustapippuria

Tarjoiluun

  • 1 rkl tuoretta korianterisilppua
  • 3 rkl salaattisipulisilppua
  • 2 limettiä lohkoina

Valmistusohje

1. Thai-fried-riisi: Halkaise chili pitkittäin, poista siemenet ja silppua palko. Kuori ja raasta inkivääri ja valkosipuli. Suikaloi paksoi. Vatkaa munat kulhossa. Kuumenna hiukan öljyä wokkipannussa, kaada pannuun vatkatut munat, paista sekoitellen ja siirrä lautaselle. Puhdista pannu ja kuumenna uutta öljyä. Laita pannulle chili, inkivääri ja valkosipuli ja paista sekoittaen 1 - 1½ minuuttia. Lisää riisi ja paista edelleen sekoittaen pari minuuttia. Lisää lopuksi hummerifondi, paksoi, idut, paistettu munamassa ja korianterisilppu. Maista ja lisää suolaa jos tarpeen. Pidä lämpimänä tarjoiluun asti.

Tämä ei ole pelkästään fiksu tapa käyttää tähteeksi jäänyt riisi, se on myös makoisa lisäke kalalle. Jotta saavutat ruoassa juuri sen oikean mausteisen thai-luonteen, ota aineksiksi paksoi, inkivääri, korianteri, limetti ja valkosipuli. Hummerifondia saat pulloissa kaupasta.

2. Mausta ruijanpallas suolalla ja pippurilla. Paista sitä kuumalla pannulla öljyssä 2 minuuttia puoleltaan. Tipauta voinokare pannulle ja jälkipaista kalaa miedolla lämmöllä 4-6 minuuttia. Valele silloin tällöin ruskistuneella voilla.

3. Jaa paistettu riisi neljälle lautaselle ja aseta ruijanpallassiivut päälle. Koristele annokset korianterilla salaatisipulilla ja limettilohkolla.

Lisää aiheesta:

Juurespyttipannu kasslerin ja punaviinikastikkeen keraBurgundin pataBurgundin pataaPorsaanfileetä katkarapujen ja maapähkinäkastikkeen keraThaimaalaiset kalakakut ja dippikastikeAasialaiset äyriäispallot ja bataattidippi
KalafileePääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kalafilee
  • 07.09.202412:00
    Kotikeittiömestarit

    Kotikeittiömestarit: Teresa Välimäen smörrebröd kahdella tavalla

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Keitetyt silakkafileet timjamilla

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kalaa chili-kookoskastikkeessa

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kalaa luumukastikkeessa

  • 18.02.201300:00
    Kastikkeet ja dipit

    Siikafileet à la meunière