Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Rouille

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Rouille on ranskalainen seos, jota tarjoillaan seisovassa pöydässä tai leivän päälle. Rouille on myös miltei pakollinen lisuke ranskalaiselle kalakeitolle.

  • Ruokavalio: Kasvisruoka

Neljälle

  • 2 viipaletta vaaleaa vuokaleipää
  • 2 munankeltuaista
  • 1 punainen piri piri
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 ½ dl oliiviöljyä
  • ½ tl paprikajauhetta
  • ½ tl suolaa
  • ¼ g sahramia

Valmistusohje

1. Leikkaa leipäviipaleista reunat pois ja laita viipaleet likoamaan 5 minuutiksi tilkkaan vettä. Purista leivistä liika vesi pois. Laita liotettu leipä, keltuaiset ja puristettu valkosipuli kulhoon tai monitoimikoneeseen.

2. Halkaise chili pituussuuntaan, poista siemenet ja hienonna hedelmäliha. Lisää leipäseokseen. Sekoita monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella. Liuota sahrami kuumaan vesitilkkaan.

3. Lisää oliiviöljy tippa kerrallaan samalla sekoittaen. Mausta paprikajauheella, sahramilla ja suolalla.

Lisää aiheesta:

Paahdettu paprikatahna (Muhammara) Marttojen tapaanValkosipuli-tillitoast ja aioliSkordaliaGrillilohta ja tillihollandaiseHelppo tomaatti-basilikakeittoGratinoitua purjoa
Kastike kalalleKastikkeet ja dipitLisäkeruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kastike kalalle
  • 22.08.202413:58
    Mausteet

    Adjika-kastike

  • 25.11.202212:52
    Sienet

    Paras sienikastike: Helppo suppilovahverokastike Katin ohjeella

  • 11.06.202112:22
    Hans Välimäki

    Keitettyä parsaa ja hollandaisekastike – Hans Välimäen ohje

  • 18.02.201300:00
    Salaattikastike

    Chilikastike

  • 18.02.201300:00
    Makuja

    Maija Silvennoisen kananmunakastike