Rouille

Rouille on ranskalainen seos, jota tarjoillaan seisovassa pöydässä tai leivän päälle. Rouille on myös miltei pakollinen lisuke ranskalaiselle kalakeitolle.

Neljälle

  • 2 viipaletta vaaleaa vuokaleipää
  • 2 munankeltuaista
  • 1 punainen piri piri
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 ½ dl oliiviöljyä
  • ½ tl paprikajauhetta
  • ½ tl suolaa
  • ¼ g sahramia

Valmistusohje

1. Leikkaa leipäviipaleista reunat pois ja laita viipaleet likoamaan 5 minuutiksi tilkkaan vettä. Purista leivistä liika vesi pois. Laita liotettu leipä, keltuaiset ja puristettu valkosipuli kulhoon tai monitoimikoneeseen.

2. Halkaise chili pituussuuntaan, poista siemenet ja hienonna hedelmäliha. Lisää leipäseokseen. Sekoita monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella. Liuota sahrami kuumaan vesitilkkaan.

3. Lisää oliiviöljy tippa kerrallaan samalla sekoittaen. Mausta paprikajauheella, sahramilla ja suolalla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja