Rouille
Rouille on ranskalainen seos, jota tarjoillaan seisovassa pöydässä tai leivän päälle. Rouille on myös miltei pakollinen lisuke ranskalaiselle kalakeitolle.
Neljälle
- 2 viipaletta vaaleaa vuokaleipää
- 2 munankeltuaista
- 1 punainen piri piri
- 3 valkosipulinkynttä
- 1 ½ dl oliiviöljyä
- ½ tl paprikajauhetta
- ½ tl suolaa
- ¼ g sahramia
Valmistusohje
1. Leikkaa leipäviipaleista reunat pois ja laita viipaleet likoamaan 5 minuutiksi tilkkaan vettä. Purista leivistä liika vesi pois. Laita liotettu leipä, keltuaiset ja puristettu valkosipuli kulhoon tai monitoimikoneeseen.
2. Halkaise chili pituussuuntaan, poista siemenet ja hienonna hedelmäliha. Lisää leipäseokseen. Sekoita monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella. Liuota sahrami kuumaan vesitilkkaan.
3. Lisää oliiviöljy tippa kerrallaan samalla sekoittaen. Mausta paprikajauheella, sahramilla ja suolalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti