Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Rosmariininen moussaka

Julkaistu 18.02.2013 00:00

6 hengelle

  • 1 kg munakoisoja
  • 1 tl suolaa
  • 2 dl vehnäjauhoa
  • 2 dl oliiviöljyä

Jauhelihaseos

  • 3 rkl voita
  • 400 g lampaanjauhelihaa
  • 1 dl keltasipulia silputtuna
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1 tl suolaa
  • 1/2 maustemitta mustapippuria jauhettuna

Valkokastike

  • 4 rkl voita
  • 4 rkl vehnäjauhoa
  • 6 dl maitoa
  • 1 tl suolaa
  • 1 maustemitta muskottipähkinää raastettuna

Päälle

  • 1 muna
  • tuoretta rosmariinia
  • 2 dl parmesan-juustoa vastaraastettuna

Valmistusohje

1. Kuori ja leikkaa munakoisot 1/2 sentin viipaleiksi. Suolaa ja kääntele viipaleet jauhoissa ja paista miedolla lämmöllä öljyssä. Lisää öljyä vähän kerrallaan paistamisen kuluessa ja nosta viipaleet sitten keittiöpyyhkeelle valumaan.

2. Sulata voi paistinpannussa ja paista jauhaliha sekä sipulisilppu. Lisää tomaattipyree, suola ja pippuri. Anna hautua muutama minuutti.

3. Lämmitä uuni 175 asteeseen. Sulata voi kattilassa valkokastiketta varten, älä ruskista. Sekoita voisulaan jauhot ja lisää maito vähän kerrallaan koko ajan vatkaten. Mausta suolalla, pippurilla ja muskotilla ja anna vielä kiehua muutama minuutti koko ajan sekoittaen.

Moussaka on Kreikan kansallisruoka jos mikä. Maan eri osissa ja miltei joka saarella on oma tyylinsä tehdä moussakaa. Tavallisin aines on munakoiso, mutta myös perunaa, kesäkurpitsaa ja latva-artisokkaa käytetään.

4. Lado puolet munakoisoviipaleista uunivuokaan, laita päälle puolet jauhelihasta, jonka päälle kaadat 1/3 valkokastikkeesta ja 1/4 juustoraasteesta. Sen jälkeen loput munakoisot, jauheliha ja kastike.

5. Kaada vatkattu muna kastikkeen päälle, sirottele pinnalle rosmariinia ja loput juustoraasteesta. Paista uunin keskitasolla n. 30 minuuttia.

Lisää aiheesta:

Hovimestarin moussakaKreikkalainen moussakaMoussaka juurisellerilläPasticcioJuustocurry herneiden keraPerinteinen moussaka
MoussakaKastikkeet ja dipitPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Moussaka
  • 27.02.202010:09
    Kaappaus keittiössä -reseptit

    Kari Aihisen "pikkasen parempi tamperelainen moussaka"

  • 27.01.202013:04
    Kasvislasagne

    Lassaka eli vähähiilihydraattinen lasagne ilman pastaa

  • 16.11.201707:23
    Pääruoat

    Härkismoussaka

  • 18.02.201300:00
    Kastikkeet ja dipit

    Hovimestarin moussaka

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Moussaka à la Klein