Rosmariinilammasta ja fenkolia fettuccinen kera

Lammas ja rosmariini ovat italialainen klassikko. Siksi myös italialaisen keittiö ylpeys pasta on luonteva kumppani lampaalle.

4 annosta

  • 500 g tuoretta fettuccinepastaa
  • 400 g lampaankyljystä
  • 1 nippu rosmariinia
  • voita paistamiseen
  • 1 suikaloitu fenkoli
  • 1 suikaloitu punasipuli
  • 3 dl kermaa
  • 3 dl kasvislientä
  • 100 g rucolasalaattia
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Keitä pasta runsaassa, suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Kaada vesi pois. Puhdista ja suikaloi fenkoli. Kuori ja suikaloi punasipuli ja irrota lehdet rosmariininoksista.

2. Kuumenna paistinpannulla voita. Mausta lampaanfilee rosmariinilla, suolalla ja pippurilla ja ruskista kuumalla pannulla kauttaaltaan. Kääri liha alumiinifolioon ja anna vetäytyä hetki.

3. Kuullota sipuli ja fenkoli pehmeiksi. Lisää kerma ja kasvisliemi ja keitä 10 minuuttia. Lisää vastakeitetty pasta ja sekoita. Kääntele joukkoon rucola. Leikkaa lampaanfilee ohuiksi viipaleiksi ja tarjoa pastan kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!