Roseesamppanja-mansikkahyytelö
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Ainekset
- 2 dl sokeria
- 2 dl vettä
- 250 g pakastemansikoita
- 4 dl roseekuohuviiniä
- 4 liivatetta
Valmistusohje
Ota kuohuviini ajoissa huoneenlämpöön. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Laita vesi ja sokeri kattilaan ja keitä hiljalleen kunnes kaikki sokeri on liuennut. Lisää mukaan mansikat ja anna niiden sulaa liemessä. Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja lisää ne mansikkasokeriliemen joukkoon. Lämmitä kunnes ovat sulaneet tasaisesti joukkoon. Kun seos on kädenlämpöistä, lisää mukaan kuohuiviini ja sekoita. Jaa seos annoskulhoihin tai coctail-laseihin. Anna hyytyä kylmässä vähintään neljä tuntia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Jäädytetty nutella-juustokakku
-
Taivaallinen omenahillo
-
Anun mokkakakku
-
Mokkapalat
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti