- Ruokavalio: Gluteeniton
Ainekset
- 2 liivatelehteä
- 1 muna
- 2 rkl sokeria
- 2-3 rl suklaalikööriä (Baileys)
- 50 g tummaa suklaata
- 1 dl kermaa
- roseepippuria
Valmistusohje
Vatkaa muna ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon raastettu suklaa. Lämmitä suklaalikööri nopeasti ja sulata siihen vedessä liotetut liivakot. Jäähdytä seos ja kaada vaahdon joukkoon koko ajan vatkaten. Sekoita vaahtoa hitaasti. Kun se alkaa jähmettyä, sekoita kovaksi vaahdoksi vatkattu kerma joukkoon nopeasti ja varovasti. Jaa seos annosmaljoihin ja siirrä kylmään jähmettymään. Koristele ennen tarjoilua kermavaahdolla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.