Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Riistapasteija poronlihasta

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon

1 pasteijaan

  • 800 g hyvin puhdistettua poronlapaa
  • 250 g poronfileetä
  • 400 g porsaanlapaa
  • 400 g silavaa + ohuita silavasiivuja
  • 1 rkl jauhoja
  • 1 rkl suolaa
  • 1 tl timjamia
  • 1 maustemitta muskottia
  • 1 maustemitta nelimaustetta (quatre epices=kaksi osaa valkopippuria, kaksi osaa muskottipähkinää, yksi osa maustepippuria ja yksi osa neilikkaa)
  • 4 cl madeiraa
  • 3 cl konjakkia
  • valkopippuria myllystä
  • 1 dl punaviiniä
  • ½ keskikokoinen keltasipuli
  • ½ porkkana
  • 1 pieni pala purjoa (valkoista osaa)
  • 5 katajanmarjaa
  • 1 laakerinlehti
  • 1 rkl suolaa

Valmistusohje

1. Puhdista poronliha ja paloittele se n. 3 cm kokoisiksi paloiksi, putsaa myös fileet. Sekoita marinadi punaviinistä, katajanmarjoista, laakerinlehdestä ja suolasta ja marinoi lihaa 1 vuorokausi. Vuoraa 2 litran vuoka ohuilla silavasiivuilla, niin että reunapalat ulottuvat vuoan ulkopuolelle, myöhemmin ne kääritään pasteijan ympärille. Puhdista ja paloittele sipuli, porkkana ja purjo pienemmiksi paloiksi. Säästä poronfileet ja jauha muu poronliha sipulin, porkkanan ja purjon kera 3 mm terällä lihamyllyssä.

Tarjoile mielellään pasteija säilöttyjen metsäsienten kera, tai tee sesongin vihanneksista salaatti, jonka kruunaat vastapaistetuin sienin. Pasteija sopii hyvin joulupöytään tai alkuruoaksi juhlavalle illalliselle.

2. Jauha porsaanlapa ja -silava 5 mm terällä ja sekoita poronlihan kanssa. Lisää jauhot, suola, timjami, muskotti, nelimauste, pippuri, konjakki ja madeira, sekoita taikinaksi. Laita noin puolet taikinasta vuokaan, tee siihen syvennys ja asettele poronfileet syvennykseen. Täytä vuoka lopulla lihataikinalla, peitä silavalla.

3. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele pala foliota, peitä vuoka ja paista sitä vesihauteessa n. 2 tuntia 15 minuuttia. Jäähdytä pasteija ja leikkaa se 1 cm viipaleiksi ennen tarjoilua.

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Beet Wellington, Josen reseptiChilipossua, pitaleipää ja avocadoranskankermaaJouluinen maksapasteijaNikin bouillabaisse ja rouilleVoitaikinapiiras kanallaLihapyörykät intialaisessa kermakastikkeessa
PasteijatKananmunatonLaktoositonJouluPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Pasteijat
  • 24.2.07:29
    Nopeat ja helpot

    Lehtevät inkivääriset leivokset airfryerissa – suolaista ja makeaa

  • 22.03.202414:12
    Pääsiäinen

    Brie-parsataskut

  • 16.12.202117:17
    Suolaiset piirakat

    Savuporopasteijat

  • 14.12.201715:12
    Samassa liemessä

    Pasteijat portviinilampaalla

  • 04.05.201508:46
    Makuja ja Elämää

    Parsa-saksanpähkinätaskut