Riistapasteija poronlihasta

Tarjoile mielellään pasteija säilöttyjen metsäsienten kera, tai tee sesongin vihanneksista salaatti, jonka kruunaat vastapaistetuin sienin. Pasteija sopii hyvin joulupöytään tai alkuruoaksi juhlavalle illalliselle.

1 pasteijaan

  • 800 g hyvin puhdistettua poronlapaa
  • 250 g poronfileetä
  • 400 g porsaanlapaa
  • 400 g silavaa + ohuita silavasiivuja
  • 1 rkl jauhoja
  • 1 rkl suolaa
  • 1 tl timjamia
  • 1 maustemitta muskottia
  • 1 maustemitta nelimaustetta (quatre epices=kaksi osaa valkopippuria, kaksi osaa muskottipähkinää, yksi osa maustepippuria ja yksi osa neilikkaa)
  • 4 cl madeiraa
  • 3 cl konjakkia
  • valkopippuria myllystä
  • 1 dl punaviiniä
  • ½ keskikokoinen keltasipuli
  • ½ porkkana
  • 1 pieni pala purjoa (valkoista osaa)
  • 5 katajanmarjaa
  • 1 laakerinlehti
  • 1 rkl suolaa

Valmistusohje

1. Puhdista poronliha ja paloittele se n. 3 cm kokoisiksi paloiksi, putsaa myös fileet. Sekoita marinadi punaviinistä, katajanmarjoista, laakerinlehdestä ja suolasta ja marinoi lihaa 1 vuorokausi. Vuoraa 2 litran vuoka ohuilla silavasiivuilla, niin että reunapalat ulottuvat vuoan ulkopuolelle, myöhemmin ne kääritään pasteijan ympärille. Puhdista ja paloittele sipuli, porkkana ja purjo pienemmiksi paloiksi. Säästä poronfileet ja jauha muu poronliha sipulin, porkkanan ja purjon kera 3 mm terällä lihamyllyssä.

2. Jauha porsaanlapa ja -silava 5 mm terällä ja sekoita poronlihan kanssa. Lisää jauhot, suola, timjami, muskotti, nelimauste, pippuri, konjakki ja madeira, sekoita taikinaksi. Laita noin puolet taikinasta vuokaan, tee siihen syvennys ja asettele poronfileet syvennykseen. Täytä vuoka lopulla lihataikinalla, peitä silavalla.

3. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele pala foliota, peitä vuoka ja paista sitä vesihauteessa n. 2 tuntia 15 minuuttia. Jäähdytä pasteija ja leikkaa se 1 cm viipaleiksi ennen tarjoilua.

Parhaat ruokaohjelmat