Riistakermakastike
Voissa paistetut medaljongit, kokonaisena paistetut ulkofileet, uunipaistit, vai mureat, grillatut fileepalat... Valitse itse, minkä suosikkiriistaruokasi kanssa haluat tarjoilla tämän herkullisen kastikkeen.
Ainekset
- Kahdeksalle
- 6 dl ruskeaa riistalientä
- 3 dl kermaa
- 60 g voita
- 1 vajaa dl vehnäjauhoja
- 1 ½ rkl kuivattuja viherpippureita
- 1 rkl viinimarjahyytelöä
- 2 tl murskattuja katajanmarjoja
- 1 tl timjamia
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Valmistusohje
1. Sulata voi kattilassa. Ota kattila liedeltä, lisää jauhot ja sekoita. Laita kattila takaisin liedelle. Mausta viherpippureilla, katajanmarjoilla ja timjamilla.
2. Lisää liemi samalla vatkaten, lisää sitten kerma.
3. Anna kastikkeen kiehua hiljalleen samalla sekoittaen 15 minuuttia. Mausta hyytelöllä, suolalla ja pippurilla. Siivilöi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan