Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Riistakäristyswokki

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon

Neljälle

  • 240 g pakastettua riistakäristystä
  • 4 annosta riisiä, pastaa tai kuskusia
  • 2 pientä punasipulia
  • 1 rkl rapsiöljyä
  • 500 g wokkivihanneksia
  • 1 dl omenamehutiivistettä
  • 1 tl chilipippuria
  • 1 puristettu valkosipulinkynsi
  • 3 rkl kiinalaista soijaa
  • 1 tl jauhettua inkivääriä

Valmistusohje

1. Keitä ensin pasta, kuskus tai riisi pakkauksen ohjeen mukaan, tai leikkaa paksuja leipäviipaleita.

2. Kuori ja lohko punasipuli. Kuumenna öljy wokkipannussa. Laita riistakäristys wokkiin, anna sen sulaa ja paistua välillä käännellen ja irrotellen käristyspaloja. Loppua kohden lisää sipulilohkot.

3. Kaada wokkivihannekset pannuun kun käristys ja sipuli ovat saaneet hieman väriä. Kuumenna kunnolla. Sekoita omenamehutiiviste, chili, puristettu valkosipuli, soija ja inkivääri. Kaada pannuun ja sekoita.

Riista-, hirvi- ja poronkäristys sopivat täydellisesti wokkiruoan pohjaksi. Käristys on jo valmiiksi suikaloitu ja siinä on paljon makua. Yhdistä käristys jonkin hyvän, pakastealtaasta löytyvän wokkivihannessekoituksen kanssa. Täydennä keitetyllä riisillä ja tarjoile sweet chili -kastikkeen kera.

Lisää aiheesta:

Valkosipulilla ja inkiväärillä maustettu katkarapucurryTofuvartaat kuskusin keraPoronkäristys-piparjuuriwokkiPähkinäinen härkäwokkiSitruunalla ja oliiveilla maustettua broileriaVihanneskastike tai -keitto
WokkiKananmunatonLaktoositonPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Wokki
  • 24.08.202412:00
    Kanaruoka

    Kotikeittiömestarit: Teresa Välimäen teriyakikana-maapähkinäwokki

  • 12.04.201815:44
    Pääruoat

    Pad Thai

  • 18.02.201300:00
    Pastat ja nuudelit

    Nuudeliwokki kaalin ja rapujen kera

  • 18.02.201300:00
    Laktoositon

    Lohiwokki pikanuudelien ja vihannesten kera

  • 04.03.201315:49
    Kananmunaton

    Nopea lohivokki