Riistakäristyswokki

Riista-, hirvi- ja poronkäristys sopivat täydellisesti wokkiruoan pohjaksi. Käristys on jo valmiiksi suikaloitu ja siinä on paljon makua. Yhdistä käristys jonkin hyvän, pakastealtaasta löytyvän wokkivihannessekoituksen kanssa. Täydennä keitetyllä riisillä ja tarjoile sweet chili -kastikkeen kera.

Neljälle

  • 240 g pakastettua riistakäristystä
  • 4 annosta riisiä, pastaa tai kuskusia
  • 2 pientä punasipulia
  • 1 rkl rapsiöljyä
  • 500 g wokkivihanneksia
  • 1 dl omenamehutiivistettä
  • 1 tl chilipippuria
  • 1 puristettu valkosipulinkynsi
  • 3 rkl kiinalaista soijaa
  • 1 tl jauhettua inkivääriä

Valmistusohje

1. Keitä ensin pasta, kuskus tai riisi pakkauksen ohjeen mukaan, tai leikkaa paksuja leipäviipaleita.

2. Kuori ja lohko punasipuli. Kuumenna öljy wokkipannussa. Laita riistakäristys wokkiin, anna sen sulaa ja paistua välillä käännellen ja irrotellen käristyspaloja. Loppua kohden lisää sipulilohkot.

3. Kaada wokkivihannekset pannuun kun käristys ja sipuli ovat saaneet hieman väriä. Kuumenna kunnolla. Sekoita omenamehutiiviste, chili, puristettu valkosipuli, soija ja inkivääri. Kaada pannuun ja sekoita.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.