Riistakäristyswokki
Riista-, hirvi- ja poronkäristys sopivat täydellisesti wokkiruoan pohjaksi. Käristys on jo valmiiksi suikaloitu ja siinä on paljon makua. Yhdistä käristys jonkin hyvän, pakastealtaasta löytyvän wokkivihannessekoituksen kanssa. Täydennä keitetyllä riisillä ja tarjoile sweet chili -kastikkeen kera.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Neljälle
- 240 g pakastettua riistakäristystä
- 4 annosta riisiä, pastaa tai kuskusia
- 2 pientä punasipulia
- 1 rkl rapsiöljyä
- 500 g wokkivihanneksia
- 1 dl omenamehutiivistettä
- 1 tl chilipippuria
- 1 puristettu valkosipulinkynsi
- 3 rkl kiinalaista soijaa
- 1 tl jauhettua inkivääriä
Valmistusohje
1. Keitä ensin pasta, kuskus tai riisi pakkauksen ohjeen mukaan, tai leikkaa paksuja leipäviipaleita.
2. Kuori ja lohko punasipuli. Kuumenna öljy wokkipannussa. Laita riistakäristys wokkiin, anna sen sulaa ja paistua välillä käännellen ja irrotellen käristyspaloja. Loppua kohden lisää sipulilohkot.
3. Kaada wokkivihannekset pannuun kun käristys ja sipuli ovat saaneet hieman väriä. Kuumenna kunnolla. Sekoita omenamehutiiviste, chili, puristettu valkosipuli, soija ja inkivääri. Kaada pannuun ja sekoita.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Meksikolainen papukeitto
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Pinaattiletut ja nokkosletut – itse tehdyt voittavat kaupan versiot mennen tullen!
-
Harri Syrjäsen inkiväärishotti