Riista-riimiliha

Ainekset

  • 500 g hirven sisäpaistia tai fileetä
  • 1 dl merisuolaa
  • 2 rkl sokeria
  • 8 valkopippuria
  • lehtipersiljaa
  • rakuunaa
  • kirveliä
  • 2 rkl öljyä

Lisäkkeenä

  • 0,5 dl majoneesia
  • yrttisalaattia
  • 2 rkl balsamiviinietikkaa
  • 4 rkl öljyä
  • suolaa
  • sokeria
  • tilkka sitruunamehua

Valmistusohje

Lihaksi käy myös esimerkiksi peuran tai kauriin filee.

Poista lihasta kalvot. Hienonna yrtit. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Mausta liha seoksella.

Anna lihan maustua huoneenlämmössä tunti. Laita liha marinoitumaan jääkaappiin vielä vuorokaudeksi.

Poista lihasta mausteseos.

Kääri liha kelmun avulla tiukaksi pötköksi ja pakasta.

Leikkaa kohmeisesta pötköstä ohuita siivuja.

Pursota majoneesia ohuesti lihaviipaleiden päälle. Mausta salaatti kevyesti balsamicolla, öljyllä, suolalla ja sokerilla sekä tilkalla sitruunamehua.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja