Riista-riimiliha

Ainekset

  • 500 g hirven sisäpaistia tai fileetä
  • 1 dl merisuolaa
  • 2 rkl sokeria
  • 8 valkopippuria
  • lehtipersiljaa
  • rakuunaa
  • kirveliä
  • 2 rkl öljyä

Lisäkkeenä

  • 0,5 dl majoneesia
  • yrttisalaattia
  • 2 rkl balsamiviinietikkaa
  • 4 rkl öljyä
  • suolaa
  • sokeria
  • tilkka sitruunamehua

Valmistusohje

Lihaksi käy myös esimerkiksi peuran tai kauriin filee.

Poista lihasta kalvot. Hienonna yrtit. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Mausta liha seoksella.

Anna lihan maustua huoneenlämmössä tunti. Laita liha marinoitumaan jääkaappiin vielä vuorokaudeksi.

Poista lihasta mausteseos.

Kääri liha kelmun avulla tiukaksi pötköksi ja pakasta.

Leikkaa kohmeisesta pötköstä ohuita siivuja.

Pursota majoneesia ohuesti lihaviipaleiden päälle. Mausta salaatti kevyesti balsamicolla, öljyllä, suolalla ja sokerilla sekä tilkalla sitruunamehua.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!