Mainos
Mainos

Ainekset

  • 500 g hirven sisäpaistia tai fileetä
  • 1 dl merisuolaa
  • 2 rkl sokeria
  • 8 valkopippuria
  • lehtipersiljaa
  • rakuunaa
  • kirveliä
  • 2 rkl öljyä

Lisäkkeenä

  • 0,5 dl majoneesia
  • yrttisalaattia
  • 2 rkl balsamiviinietikkaa
  • 4 rkl öljyä
  • suolaa
  • sokeria
  • tilkka sitruunamehua

Valmistusohje

Lihaksi käy myös esimerkiksi peuran tai kauriin filee.

Poista lihasta kalvot. Hienonna yrtit. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Mausta liha seoksella.

Anna lihan maustua huoneenlämmössä tunti. Laita liha marinoitumaan jääkaappiin vielä vuorokaudeksi.

Poista lihasta mausteseos.

Kääri liha kelmun avulla tiukaksi pötköksi ja pakasta.

Leikkaa kohmeisesta pötköstä ohuita siivuja.

Pursota majoneesia ohuesti lihaviipaleiden päälle. Mausta salaatti kevyesti balsamicolla, öljyllä, suolalla ja sokerilla sekä tilkalla sitruunamehua.

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.