Riisipannu
Tämä on hieman yksinkertaistettu versio espanjalaisesta paellasta. Curry saa korvata sahramin. Jos haluat riisistä keltaisemman, voit lisätä kurkumaa, joka antaa väriä muttei lähes lainkaan makua.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 2-3 dl riisiä
- 1 iso keltasipuli, hienonnettuna
- 2 valkosipulinkynttä, hienonnettuina
- 2 rkl margariinia
- 1-2 tl currya
- 4-6 dl vettä
- ½ kasvisliemikuutio
- 1 prk simpukoita vedessä
- 500 g kuorellisia katkarapuja
- 1 punainen paprika, suikaleina
- persiljaa, hienonnettuna
- suolaa
Valmistusohje
1. Paista sipulia, valkosipulia, riisiä ja currya margariinissa padassa kunnes riisi on kevyesti ruskistunut.
2. Lisää vesi, murusta mukaan liemikuutio. Suolaa. Keitä riisi kypsäksi.
3. Kääntele mukaan valutetut simpukat, kuoritut katkaravut ja paprika kuumaan riisiin. Ripottele päälle persiljaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
MasterChef Suomi: Syksy lautasella, Pilvin resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti