Riisipannu

Tämä on hieman yksinkertaistettu versio espanjalaisesta paellasta. Curry saa korvata sahramin. Jos haluat riisistä keltaisemman, voit lisätä kurkumaa, joka antaa väriä muttei lähes lainkaan makua.

Neljälle

  • 2-3 dl riisiä
  • 1 iso keltasipuli, hienonnettuna
  • 2 valkosipulinkynttä, hienonnettuina
  • 2 rkl margariinia
  • 1-2 tl currya
  • 4-6 dl vettä
  • ½ kasvisliemikuutio
  • 1 prk simpukoita vedessä
  • 500 g kuorellisia katkarapuja
  • 1 punainen paprika, suikaleina
  • persiljaa, hienonnettuna
  • suolaa

Valmistusohje

1. Paista sipulia, valkosipulia, riisiä ja currya margariinissa padassa kunnes riisi on kevyesti ruskistunut.

2. Lisää vesi, murusta mukaan liemikuutio. Suolaa. Keitä riisi kypsäksi.

3. Kääntele mukaan valutetut simpukat, kuoritut katkaravut ja paprika kuumaan riisiin. Ripottele päälle persiljaa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja