Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef Suomi: Raparperisalsaa, pikkelöityä punakaali-porkkanasalaattia tortillan sisällä, Erikan resepti

MTV
Julkaistu 25.02.2025 20:45

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan 7. kauden kolmannen jakson resepti.

Ainekset

  • 2 vartta raparperia
  • ½ keltasipuli
  • 2 salottisipulia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • ½ paprika
  • 1 chili
  • 1 rkl maissijauhoja
  • ¼ punakaali
  • 1 porkkana
  • ½ dl ruokosokeria
  • 3 laakerinlehteä
  • 1 rkl väkiviinaetikkaa
  • sitruunan mehua
  • 4 dl durumjauhoja
  • vettä
  • suolaa
  • pippuria

Valmistusohje

Kuori ja pilko raparperit ja sipulit, pilko paprika ja chili. Lisää raparperit, sipulit, paprika ja chili pannulle. Paista muutama minuutti, lisää 3 dl vettä. Lisää ruokalusikallinen ruokosokeria ja suurusta ruokalusikallisella maissijauhoja. 

Suikaloi punakaali ja porkkana. Kuori ja pilko salottisipuli. Kuumenna 2 dl vettä. Lisää kattilaan ruokalusikallinen väkiviinaetikkaa, laakerinlehdet, sipuli ja pippuria ja suolaa, sekä ½ dl ruokosokeria. Keitä 5 minuuttia. Siivilöi keitos punasipulien ja porkkanan päälle. Anna marinoitua.

Sekoita 4 dl durumjauhoja ja ripaus suolaa keskenään. Lisää 1 dl vettä. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Annetaan taikinan hetki levätä. Pyöritä taikinasta lättyjä, jotka paistetaan kuumalla kuivalla pannulla. 

Kokoa annos lautaselle.

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Särki-bourride, rouille ja tomaattivaahto, Samun reseptiMasterChef Suomi: Silakkapihvit, perunamuusi, mäti-tillikastike ja marinoitua fenkolia, Markun reseptiMasterChef Suomi: Riisiä ja Kanaa ja kasviksia kiinalaisittain, Erikan reseptiMasterChef Suomi: Sitruunarisottoa, paistettua kuhaa ja tillituille, PilviMasterChef Suomi: Sitruunarisottoa, paistettua kuhaa ja tillituille, PilviMasterChef: Mummolan takapiha – Adelen resepti
MasterChef-reseptitMasterChefJälkiruoatSalaatit

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef-reseptit
  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti