Riisi à la Malta ilman puuroa
Tässä on jälkiruokaresepti sinulle, jolla ei ole yli jäänyttä riisipuuroa jääkaapissa. Vastakeitetyn riisin kera Riisi à la Maltasta tulee hieman tavallista ilmavampaa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Kahdeksalle
- 3 dl puuroriisiä
- n. 1 l vettä
- suolaa
- 5-6 dl kuohukermaa
- 4 rkl kidesokeria
- 1 rkl vaniljasokeria
- 3 appelsiinia
Valmistusohje
1. Keitä riisi kypsäksi, n. 20 minuuttia, kevyesti suolatussa vedessä, valuta ja anna jäähtyä.
2. Vatkaa kerma, sokeri ja vaniljasokeri. Kääntele riisi kermaan.
3. Leikkaa appelsiinit kalvottomiksi lohkoiksi, kääntele puolet niistä riisiin ja käytä loput koristeluun.
4. Voit myös koristella riisin hienosti suikaloidulla, nopeasti ryöpätyllä appelsiininkuorella.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka