Riisi à la Malta ilman puuroa

Tässä on jälkiruokaresepti sinulle, jolla ei ole yli jäänyttä riisipuuroa jääkaapissa. Vastakeitetyn riisin kera Riisi à la Maltasta tulee hieman tavallista ilmavampaa.

Kahdeksalle

  • 3 dl puuroriisiä
  • n. 1 l vettä
  • suolaa
  • 5-6 dl kuohukermaa
  • 4 rkl kidesokeria
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 3 appelsiinia

Valmistusohje

1. Keitä riisi kypsäksi, n. 20 minuuttia, kevyesti suolatussa vedessä, valuta ja anna jäähtyä.

2. Vatkaa kerma, sokeri ja vaniljasokeri. Kääntele riisi kermaan.

3. Leikkaa appelsiinit kalvottomiksi lohkoiksi, kääntele puolet niistä riisiin ja käytä loput koristeluun.

4. Voit myös koristella riisin hienosti suikaloidulla, nopeasti ryöpätyllä appelsiininkuorella.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja