Riimisuolatut siansivuvartaat
Grillatako siansivua? Kyllä vain, ja siitä tulee jopa makusensaatio, erityisesti hunajanmakuisen karamellisoinnin ansiosta. Tätä kypsennystekniikkaa kutsutaan epäsuoraksi grillaukseksi. Tarjoile pääruokana hyvien lisäkkeiden kanssa tai noutopöydän yhtenä herkkuna.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 500 g riimisuolattua siansivua viipaleina
Hunajakaramellisointi
- 3/4 dl juoksevaa hunajaa
- 1 tl inkiväärijauhetta
- ½ tl valkosipulijauhetta
- 1 maustemitta kajennepippuria
Lisäksi
- puisia grillivartaita
Valmistusohje
1. Pane grillivartaaat likoon veteen, jotteivät niiden päät hiiltyisi grillatessa. Sekoita hunajaan inkivääri- ja valkosipulijauhe sekä kajenne. Laita kylmään.
2. Leikkaa kamara pois läskiviipaleista ja pujota viipaleet grillitikkuihin pitkittäin. Anna grillihiilten palaa, niin että pinta on tuhkanharmaa. Tuuleta hiilipesää niin, että saat nokihiukkaset pois ja laita vasta sitten grilliritilä paikoilleen. Laita vartaat ritilälle ja sulje grillin kansi. Tuuletusaukot sekä pohjassa että kannessa pitää olla auki. Käännä vartaat 1-2 minuutin päästä.
3. Kun lihaviipaleet ovat saaneet kauniin värin kauttaaltaan, siirrä vartaat sivuun hiilipesästä ja suorasta hehkusta. Vartaat saavat nyt olla lopun aikaa epäsuorassa lämmössä 12-15 minuuttia kannen alla. Voitele vartaita 2-3 kertaa karamellisointikastikkeella viimeisten 10 minuutin kuluessa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nopeat kalkkunawrapit
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka