Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Riimisuolatut siansivuvartaat

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon

Neljälle

  • 500 g riimisuolattua siansivua viipaleina

Hunajakaramellisointi

  • 3/4 dl juoksevaa hunajaa
  • 1 tl inkiväärijauhetta
  • ½ tl valkosipulijauhetta
  • 1 maustemitta kajennepippuria

Lisäksi

  • puisia grillivartaita

Valmistusohje

1. Pane grillivartaaat likoon veteen, jotteivät niiden päät hiiltyisi grillatessa. Sekoita hunajaan inkivääri- ja valkosipulijauhe sekä kajenne. Laita kylmään.

2. Leikkaa kamara pois läskiviipaleista ja pujota viipaleet grillitikkuihin pitkittäin. Anna grillihiilten palaa, niin että pinta on tuhkanharmaa. Tuuleta hiilipesää niin, että saat nokihiukkaset pois ja laita vasta sitten grilliritilä paikoilleen. Laita vartaat ritilälle ja sulje grillin kansi. Tuuletusaukot sekä pohjassa että kannessa pitää olla auki. Käännä vartaat 1-2 minuutin päästä.

3. Kun lihaviipaleet ovat saaneet kauniin värin kauttaaltaan, siirrä vartaat sivuun hiilipesästä ja suorasta hehkusta. Vartaat saavat nyt olla lopun aikaa epäsuorassa lämmössä 12-15 minuuttia kannen alla. Voitele vartaita 2-3 kertaa karamellisointikastikkeella viimeisten 10 minuutin kuluessa.

Grillatako siansivua? Kyllä vain, ja siitä tulee jopa makusensaatio, erityisesti hunajanmakuisen karamellisoinnin ansiosta. Tätä kypsennystekniikkaa kutsutaan epäsuoraksi grillaukseksi. Tarjoile pääruokana hyvien lisäkkeiden kanssa tai noutopöydän yhtenä herkkuna.

Lisää aiheesta:

Thai-maustetut kalkkunavartaatLammasvartaatGrillattu sisäfilee mustajuurten kanssaPekoniin käärityt kanavartaatHunajakiiltoiset inkivääriribsitIntialainen kebab
LihavartaatKananmunatonGluteenitonLaktoositonPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Lihavartaat
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Sitruunaruohonautaa vartaassa

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Grillivartaat kahdella lihalla ja omenaohukaiset

  • 18.02.201300:00
    Kastikkeet ja dipit

    Marinoidut lihavartaat wokkivihannesten kera

  • 18.02.201300:00
    Videoreseptit

    Makkara-peruna-paprikavartaat

  • 18.02.201300:00
    Kastikkeet ja dipit

    Lihavartaat maapähkinäkastikkeessa