Riimisuolatut siansivuvartaat

Grillatako siansivua? Kyllä vain, ja siitä tulee jopa makusensaatio, erityisesti hunajanmakuisen karamellisoinnin ansiosta. Tätä kypsennystekniikkaa kutsutaan epäsuoraksi grillaukseksi. Tarjoile pääruokana hyvien lisäkkeiden kanssa tai noutopöydän yhtenä herkkuna.

Neljälle

  • 500 g riimisuolattua siansivua viipaleina

Hunajakaramellisointi

  • 3/4 dl juoksevaa hunajaa
  • 1 tl inkiväärijauhetta
  • ½ tl valkosipulijauhetta
  • 1 maustemitta kajennepippuria

Lisäksi

  • puisia grillivartaita

Valmistusohje

1. Pane grillivartaaat likoon veteen, jotteivät niiden päät hiiltyisi grillatessa. Sekoita hunajaan inkivääri- ja valkosipulijauhe sekä kajenne. Laita kylmään.

2. Leikkaa kamara pois läskiviipaleista ja pujota viipaleet grillitikkuihin pitkittäin. Anna grillihiilten palaa, niin että pinta on tuhkanharmaa. Tuuleta hiilipesää niin, että saat nokihiukkaset pois ja laita vasta sitten grilliritilä paikoilleen. Laita vartaat ritilälle ja sulje grillin kansi. Tuuletusaukot sekä pohjassa että kannessa pitää olla auki. Käännä vartaat 1-2 minuutin päästä.

3. Kun lihaviipaleet ovat saaneet kauniin värin kauttaaltaan, siirrä vartaat sivuun hiilipesästä ja suorasta hehkusta. Vartaat saavat nyt olla lopun aikaa epäsuorassa lämmössä 12-15 minuuttia kannen alla. Voitele vartaita 2-3 kertaa karamellisointikastikkeella viimeisten 10 minuutin kuluessa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.