Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Riimisuolattua häränrintaa voikastikkeen ja kantarellien kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton

Kuudelle

  • 1 ½ kg riimisuolattua häränrintaa
  • 1 laakerinlehti
  • 10 kokonaista valkopippuria
  • 1 porkkana
  • 100 g juuriselleriä
  • ½ purjo

Kastike

  • 3 oksaa tuoretta timjamia
  • 30 g voita
  • 1 nippu lehtipersiljaa
  • 4 dl keitinlientä

Nuoria vihanneksia tarjoiluun

  • 2 tuoretta punajuurta
  • 4 valkoista parsaa
  • 4 salaattisipulia (kevätsipulia)
  • 1 parsakaali
  • ½ kukkakaali
  • 5 tuoretta pikkuporkkanaa
  • pieni nippu lehtipersiljaa
  • 200 g kantarelleja
  • suolaa ja valkopippuria

Valmistusohje

1. Kuori porkkana ja selleri, puhdista purjo ja leikkaa kaikki pienemmiksi palasiksi. Pane liha kattilaan ja kaada päälle vettä, niin että liha peittyy. Nosta liha vedestä ja lisää hieman suolaa. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja nosta liha kiehuvaan veteen, kuori vaahto tarkoin. Lisää sitten keitinveteen porkkana, selleri, purjo, laakerinlehti ja valkopippurit.

2. Keitä hiljaa poreillen kannella peitettynä noin 1 ½ - 2 tuntia, kunnes liha tuntuu murealta. Nosta liha liemestä, jäähdytä ja laita jääkaappiin painon alle yön yli. Tuolloin se on helpompi leikata. Siivilöi keitinliemi ja säilytä jääkaapissa. Kuori muodostunut rasvakakku pois kylmän liemen pinnalta.

Riimisuolatun häränrinnan keittäminen kypsäksi vie aikaa, mutta seuraavana päivänä saat ruoan aikaiseksi sitäkin nopeammin. Riimisuolattua eli kevyesti pintasuolattua lihaa ei välttämättä meikäläisistä lihakaupoista löydy, mutta voit tehdä sitä itsekin: hierot karkeaa suolaa lihapalaan ja pidät folioon käärittynä jääkaapissa seuraavaan päivään. Tässä tarjoilemme lihan kanssa nuoria vihanneksia ja kantarelleja sekä viettelevän hyvää voikastiketta

3. Kastike: Ota voi ajoissa huoneenlämpöön pehmenemään. Poista persiljasta ja timjamista varret ja hienonna niiden lehdet. Sekoita yrttihake voin kanssa hyvin, lisää hieman lihalientä, jos seos tuntuu liian paksulta. Mausta suolalla ja jauhetulla valkopippurilla. Kuumenna 4 dl keitinlientä kiehuvaksi juuri ennen tarjoilua ja sekoita voi-yrttiseos siihen.

4. Keitä punajuuret kypsiksi suolatussa vedessä. Nosta kypsät punajuuret keitinvedestä, purista niistä kuoret irti ja leikkaa lohkoiksi. Puhdista kantarellit ja leikkaa ne tarvittaessa pienemmiksi paloiksi. Paahda sieniä pannulla, kunnes neste on haihtunut. Puhdista ja kuori parsat, kevätsipulit ja porkkanat, jaa kukka- ja parsakaali pieniksi nupuiksi. Keitä kaikki vihannekset lähes pehmeiksi tilkassa lihankeitinlientä, pidä lämpiminä. Viipaloi liha ja kuumenna viipaleet tilkassa keitinlientä. Tarjoile liha ja vihannekset kuuman voi-yrttikastikkeen kanssa.

Lisää aiheesta:

Keitettyä, tuoretta häränrintaa ja juureksiaRiimihärkää peston ja vihannesten keraNaudanpaistia liemessäVasikanviillokki ja latva-artisokatPiparjuurilihaa juuresten kanssaKeitetty, tuore häränrinta piparjuurikastikkeella
RiimihärkäKananmunatonGluteenitonPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Riimihärkä
  • 18.02.201300:00
    Kasviskeitto

    Juureskeitto ja riimisuolattua härkää

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Riimihärkä-tempura

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Riimihärkää ja piparjuurikermaa

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Riimisuolattua häränrintaa voikastikkeen ja kantarellien kera

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Riimihärkää peston ja vihannesten kera