Riimiporo
Julkaistu
Tulevan yöttömän yön tunnelmaan virittävät pohjoiset maut ja kotimaisen luonnon tarjottavat.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Ainekset
- 1 poron ulkofilee (n.300g)
- merisuolaa
- mustapippuria
- timjamia
- rosmariinia
Valmistusohje
Elämystä ryydittävät kainuulainen leipä, kuten kukko tai rönttönen, ja ruischipsit.
Poista lihasta kalvot. Mausta liha suolalla, pippurilla, timjamilla ja rosmariinilla. Pakkaa liha tiiviisti tuorekelmuun ja nosta jääkaappiin, painon alle. Anna suolaantua yön yli ja nosta pakastimeen muutamaksi tunniksi. Leikkaa liha ohuiksi siivuiksi lautaselle. Tarjoa omenasalaatin ja ruischipsien kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa