Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Riimihärkää peston ja vihannesten kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton

Neljälle

  • 1 kg riimisuolattua häränrintaa (luutonta)
  • 1 sipuli
  • 3 porkkanaa
  • 200 g juuriselleriä
  • 200 g lanttua
  • 1 ½ tl suolaa vesilitraa kohti
  • 5 kokonaista valkopippuria
  • 1 maustemitta sokeria
  • 1 pieni nippu persiljaa

Pesto

  • 3 dl basilikanlehtiä (2 ruukkua)
  • 25 g pinjansiemeniä
  • 4 rkl oliiviöljyä
  • 1 dl parmesaaniraastetta
  • 1 valkosipulinkynsi
  • ½ tl suolaa

Vihanneksia tarjoiluun

  • 1 porkkana
  • 1 palsternakka
  • 8 perunaa
  • 1 pieni purjo
  • 8 vihreää parsaa

Valmistusohje

1. Kuori sipuli ja porkkanat, selleri ja lanttu. Pane häränrintaliha kattilaan yhdessä sipulin ja juuresten sekä pippureiden kanssa. Kaada päälle vettä, niin että se peittää juuri lihan. Lisää suola. Keitä miedolla lämmöllä 1 - 1 ½ tuntia, kunnes liha on mureaa. Nosta liha liemestä ja jäähdytä se painon alla, mielellään yön yli jääkaapissa. Siivilöi liemi ja jäähdytä se, pane myös jääkaappiin.

2. Pesto: Silppua basilikanlehdet karkeasti ja raasta parmesaani. Soseuta basilika ja pinjansiemenet mikserissä, lisää parmesaaniraaste ja lopulta öljy ohuena nauhana. Siirrä sose kulhoon, purista joukkoon valkosipulinkynsi ja mausta suolalla.

Riimisuolattu häränrinta voidaan keittää jo pari päivää ennakkoon. Pane se silloin jääkaappiin esim. leikkuulaudan ja jonkin painon alle, jolloin sitä tulee helpompaa leikata. Lämmitä se sitten keitinliemessä.

3. Kuori porkkana, palsternakka ja perunat. Puhdista ja huuhdo purjo ja parsat. Paloittele juurekset ja purjo pienemmiksi paloiksi. Kuumenna keitinliemi kattilassa ja lisää siihen perunat, porkkana ja palsternakka, keitä 10 minuuttia. Lisää sitten purjo ja parsat ja keitä hiljaa 5 minuuttia. Viipaloi häränrinta ja lämmitä viipaleet keitinliemessä toisessa kattilassa. Jaa vihannekset lämpimille lautasille, lihaviipaleet niiden päälle ja nosta nokare pestoa pinnalle. Lusikoi lopuksi hieman lientä annoksille ja tarjoile heti.

Lisää aiheesta:

Riimisuolattua häränrintaa voikastikkeen ja kantarellien keraRanskalainen jänispataNaudanpaistia liemessäRiimisuolattu häränrinta piparjuurikastikkeessaPiparjuurilihaa juuresten kanssaKeitetty, tuore häränrinta piparjuurikastikkeella
RiimihärkäKananmunatonGluteenitonPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Riimihärkä
  • 18.02.201300:00
    Kasviskeitto

    Juureskeitto ja riimisuolattua härkää

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Riimihärkä-tempura

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Riimihärkää ja piparjuurikermaa

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Riimisuolattua häränrintaa voikastikkeen ja kantarellien kera

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Riimihärkää peston ja vihannesten kera