Riimihärkää peston ja vihannesten kera

Riimisuolattu häränrinta voidaan keittää jo pari päivää ennakkoon. Pane se silloin jääkaappiin esim. leikkuulaudan ja jonkin painon alle, jolloin sitä tulee helpompaa leikata. Lämmitä se sitten keitinliemessä.

Neljälle

  • 1 kg riimisuolattua häränrintaa (luutonta)
  • 1 sipuli
  • 3 porkkanaa
  • 200 g juuriselleriä
  • 200 g lanttua
  • 1 ½ tl suolaa vesilitraa kohti
  • 5 kokonaista valkopippuria
  • 1 maustemitta sokeria
  • 1 pieni nippu persiljaa

Pesto

  • 3 dl basilikanlehtiä (2 ruukkua)
  • 25 g pinjansiemeniä
  • 4 rkl oliiviöljyä
  • 1 dl parmesaaniraastetta
  • 1 valkosipulinkynsi
  • ½ tl suolaa

Vihanneksia tarjoiluun

  • 1 porkkana
  • 1 palsternakka
  • 8 perunaa
  • 1 pieni purjo
  • 8 vihreää parsaa

Valmistusohje

1. Kuori sipuli ja porkkanat, selleri ja lanttu. Pane häränrintaliha kattilaan yhdessä sipulin ja juuresten sekä pippureiden kanssa. Kaada päälle vettä, niin että se peittää juuri lihan. Lisää suola. Keitä miedolla lämmöllä 1 - 1 ½ tuntia, kunnes liha on mureaa. Nosta liha liemestä ja jäähdytä se painon alla, mielellään yön yli jääkaapissa. Siivilöi liemi ja jäähdytä se, pane myös jääkaappiin.

2. Pesto: Silppua basilikanlehdet karkeasti ja raasta parmesaani. Soseuta basilika ja pinjansiemenet mikserissä, lisää parmesaaniraaste ja lopulta öljy ohuena nauhana. Siirrä sose kulhoon, purista joukkoon valkosipulinkynsi ja mausta suolalla.

3. Kuori porkkana, palsternakka ja perunat. Puhdista ja huuhdo purjo ja parsat. Paloittele juurekset ja purjo pienemmiksi paloiksi. Kuumenna keitinliemi kattilassa ja lisää siihen perunat, porkkana ja palsternakka, keitä 10 minuuttia. Lisää sitten purjo ja parsat ja keitä hiljaa 5 minuuttia. Viipaloi häränrinta ja lämmitä viipaleet keitinliemessä toisessa kattilassa. Jaa vihannekset lämpimille lautasille, lihaviipaleet niiden päälle ja nosta nokare pestoa pinnalle. Lusikoi lopuksi hieman lientä annoksille ja tarjoile heti.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.