Riimihärkää ja piparjuurikermaa

Makuja-kokki Maija Silvennoinen valmistaa mausteseoksen riimihärälle. Katso videosta, mitä Maija kertoo yrttien käytöstä.

Ainekset

  • 500 g naudansisäfileetä tai mureaa sisäpaistia (poista lihasta kalvot)

Mausteseos

  • 3 rkl karkeaa suolaa
  • 2 valkosipulin kynttä hienonnettuna
  • 1 dl tuoretta timjamia hienonnettuna
  • 1 dl tuoretta basilikaa hienonnettuna
  • 2 rkl mustapippuria rouhittuna
  • 0,5 tl chilijauhetta
  • 0,5 dl konjakkia
  • pinnalle: 1 dl hienonnettua persiljaa 1 dl hienonnettua basilikaa

Piparjuurikerma

  • 1 dl kuohukermaa löysänä vaahtona
  • 1 dl ranskankermaa
  • 3 rkl raastettua piparjuurta
  • 2 tl sinappia
  • suolaa
  • sokeria
  • vastajauhettua mustapippuria
  • 3 rkl hienonnettua persiljaa

Valmistusohje

Sekoita huhmaressa mausteet tahnamaiseksi seokseksi ja lisää konjakki.

Sivele mausteseos fileen pintaan ja pane liha muovipussiin.

Anna marinoitua jääkaapissa vuorokauden ajan, välillä käännellen.

Poista pinnalta mausteet ja hiero pinnalle uudet hienonnetut yrtit.

Kääri liha tiiviisti kelmuun ja pakasta. Ota liha sulamaan noin 15 minuuttia ennen leikkaamista. Leikkaa kohmeisesta lihasta, terävällä veitsellä ohuita viipaleita. Tarjoa piparjuurikerman kera, sekoita kaikki mausteseoksen ainekset keskenään.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!