Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Riimihärkää ja piparjuurikermaa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Makuja-kokki Maija Silvennoinen valmistaa mausteseoksen riimihärälle. Katso videosta, mitä Maija kertoo yrttien käytöstä.

  • Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton

Ainekset

  • 500 g naudansisäfileetä tai mureaa sisäpaistia (poista lihasta kalvot)

Mausteseos

  • 3 rkl karkeaa suolaa
  • 2 valkosipulin kynttä hienonnettuna
  • 1 dl tuoretta timjamia hienonnettuna
  • 1 dl tuoretta basilikaa hienonnettuna
  • 2 rkl mustapippuria rouhittuna
  • 0,5 tl chilijauhetta
  • 0,5 dl konjakkia
  • pinnalle: 1 dl hienonnettua persiljaa 1 dl hienonnettua basilikaa

Piparjuurikerma

  • 1 dl kuohukermaa löysänä vaahtona
  • 1 dl ranskankermaa
  • 3 rkl raastettua piparjuurta
  • 2 tl sinappia
  • suolaa
  • sokeria
  • vastajauhettua mustapippuria
  • 3 rkl hienonnettua persiljaa

Valmistusohje

Sekoita huhmaressa mausteet tahnamaiseksi seokseksi ja lisää konjakki.

Sivele mausteseos fileen pintaan ja pane liha muovipussiin.

Anna marinoitua jääkaapissa vuorokauden ajan, välillä käännellen.

Poista pinnalta mausteet ja hiero pinnalle uudet hienonnetut yrtit.

Kääri liha tiiviisti kelmuun ja pakasta. Ota liha sulamaan noin 15 minuuttia ennen leikkaamista. Leikkaa kohmeisesta lihasta, terävällä veitsellä ohuita viipaleita. Tarjoa piparjuurikerman kera, sekoita kaikki mausteseoksen ainekset keskenään.

Lisää aiheesta:

Karitsankyljykset, palsternakkapyreetä ja puolukkavoiHirvilihapullat tomaattikastikkeessaGraavattu lampaansatula sinappikastikkeellaTandoorikana ja raitaaMaijan yrttinen lihapata ja uunipunajuuretKahden juuston silakat
RiimihärkäKevytKananmunatonMakujaKeventäjätVideoreseptitAlkuruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Riimihärkä
  • 18.02.201300:00
    Kasviskeitto

    Juureskeitto ja riimisuolattua härkää

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Riimihärkä-tempura

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Riimihärkää ja piparjuurikermaa

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Riimisuolattua häränrintaa voikastikkeen ja kantarellien kera

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Riimihärkää peston ja vihannesten kera