Riimihärkää ja piparjuurikermaa
Makuja-kokki Maija Silvennoinen valmistaa mausteseoksen riimihärälle. Katso videosta, mitä Maija kertoo yrttien käytöstä.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton
Ainekset
- 500 g naudansisäfileetä tai mureaa sisäpaistia (poista lihasta kalvot)
Mausteseos
- 3 rkl karkeaa suolaa
- 2 valkosipulin kynttä hienonnettuna
- 1 dl tuoretta timjamia hienonnettuna
- 1 dl tuoretta basilikaa hienonnettuna
- 2 rkl mustapippuria rouhittuna
- 0,5 tl chilijauhetta
- 0,5 dl konjakkia
- pinnalle: 1 dl hienonnettua persiljaa 1 dl hienonnettua basilikaa
Piparjuurikerma
- 1 dl kuohukermaa löysänä vaahtona
- 1 dl ranskankermaa
- 3 rkl raastettua piparjuurta
- 2 tl sinappia
- suolaa
- sokeria
- vastajauhettua mustapippuria
- 3 rkl hienonnettua persiljaa
Valmistusohje
Sekoita huhmaressa mausteet tahnamaiseksi seokseksi ja lisää konjakki.
Sivele mausteseos fileen pintaan ja pane liha muovipussiin.
Anna marinoitua jääkaapissa vuorokauden ajan, välillä käännellen.
Poista pinnalta mausteet ja hiero pinnalle uudet hienonnetut yrtit.
Kääri liha tiiviisti kelmuun ja pakasta. Ota liha sulamaan noin 15 minuuttia ennen leikkaamista. Leikkaa kohmeisesta lihasta, terävällä veitsellä ohuita viipaleita. Tarjoa piparjuurikerman kera, sekoita kaikki mausteseoksen ainekset keskenään.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka