Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Riimibroileri kylmän rakuunakastikkeen kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Gluteeniton

Neljälle

  • 1 broileri (1,2 kg)
  • 2 rkl suolaa

Keitinliemi

  • vettä, niin että liha peittyy
  • ½ purjoa (vihreä osa)
  • 1 porkkana
  • 5 kokonaista valkopippuria
  • 1 laakerinlehti
  • 1 tl timjamia
  • 2 persiljanoksaa

Kylmä rakuunakastike

  • 2 dl ranskankermaa
  • 2 rkl majoneesia
  • 1 rkl hienonnettua sipulia
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • 1 tl kuivattua rakuunaa
  • ½ tl suolaa
  • 1 maustemitta valkopippuria

Tarjoiluun

  • 1 oksa tuoretta rakuunaa
  • 1 ruukku salaattia

Valmistusohje

1. Ensimmäinen päivä: Halkaise broileri kahteen puolikkaaseen. Huuhtele, valuta ja kuivaa talouspaperilla. Hiero kumpaankin puolikkaaseen sekä sisä- että ulkopuolelle suolaa 1 rkl / puolikas. Aseta puolikkaat vierekkäin lihapuoli ylöspäin muovipussiin ja sulje se. Nosta pussi lautaselle ja se jääkaappiin vuorokaudeksi.

2. Toinen päivä: Keitä vettä isossa kattilassa ja nosta broilerinpuolikkaat siihen. Veden pitää peittää lihat. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää liemeen peratut vihannekset, pippurit, laakerinlehti, timjami ja pari persiljanoksaa. Kuumenna uudelleen kiehuvaksi ja keitä hiljalleen 40-50 minuuttia, kunnes liha on kypsää. Kokeile broilerin reidestä, että lihaneste on kirkasta. Nosta broileri liemestä, vedä pois nahka ja irrota lihat luista. Leikkaa liha viipaleiksi ennen tarjoilua.

Broileria riimisuolataan vuorokausi. Kylmää kanaa pitää säilyttää jääkaapissa ennen tarjoilua. Riimibroileri sopii hyvin myös salaatteihin, lihahyytelöön ja ohueksi leikattuna voileiville. Kannattaa valmistaa vaikka kaksi kanaa kerralla. Työtä ei ole sen enempää ja resepti on helppo tuplata. Jos haluat tarjoilla kanan lämpimänä, lämmitä se liemitilkassa.

3. Rakuunakastike: kuori ja hienonna sipuli. Laita sipulisilppua yhdessä kuivatun rakuunan kanssa valkoviinietikkaan. Sekoita keskenään ranskankerma, majoneesi, suola ja pippuri. Kääntele joukkoon sipuli-rakuuna-viinietikka ja pane kastike maustumaan kylmään tarjoiluun asti. Asettele tarjoiluvadille salaatinlehtiä ja nosta päälle kanaviipaleet, kaada päälle kastiketta ja koristele tuoreella rakuunalla.

Lisää aiheesta:

Riimisuolattu broileri pestokastikkeessaValkosipulilla ja kastanjalla täytetty kanaRiimisuolattua häränrintaa voikastikkeen ja kantarellien keraRanskalainen jänispataYrttipaistettu hirvifileePyöreä paisti
BroileriGluteenitonPääruoatKanaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Broileri
  • 04.05.202010:22
    Kaappaus keittiössä -reseptit

    Broileripyörykät – Kari Aihisen helppo resepti

  • 09.04.202010:53
    Uunibroileri

    Pirikanaa Hans Välimäen tapaan eli piri-piri -broileria

  • 31.03.202010:56
    Aasialainen ruoka

    Helppo cashew-kanakastike

  • 12.03.202012:19
    Uunibroileri

    Maitokana Jamie Oliverin tapaan – "Kaikkien aikojen paras kanaresepti"

  • 10.02.202012:26
    Kanapasta

    Katin salmiakkikanapasta – helppo broileriruoka, joka ei jätä ketään kylmäksi