Riimibroileri kylmän rakuunakastikkeen kera
Broileria riimisuolataan vuorokausi. Kylmää kanaa pitää säilyttää jääkaapissa ennen tarjoilua. Riimibroileri sopii hyvin myös salaatteihin, lihahyytelöön ja ohueksi leikattuna voileiville. Kannattaa valmistaa vaikka kaksi kanaa kerralla. Työtä ei ole sen enempää ja resepti on helppo tuplata. Jos haluat tarjoilla kanan lämpimänä, lämmitä se liemitilkassa.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Neljälle
- 1 broileri (1,2 kg)
- 2 rkl suolaa
Keitinliemi
- vettä, niin että liha peittyy
- ½ purjoa (vihreä osa)
- 1 porkkana
- 5 kokonaista valkopippuria
- 1 laakerinlehti
- 1 tl timjamia
- 2 persiljanoksaa
Kylmä rakuunakastike
- 2 dl ranskankermaa
- 2 rkl majoneesia
- 1 rkl hienonnettua sipulia
- 1 rkl valkoviinietikkaa
- 1 tl kuivattua rakuunaa
- ½ tl suolaa
- 1 maustemitta valkopippuria
Tarjoiluun
- 1 oksa tuoretta rakuunaa
- 1 ruukku salaattia
Valmistusohje
1. Ensimmäinen päivä: Halkaise broileri kahteen puolikkaaseen. Huuhtele, valuta ja kuivaa talouspaperilla. Hiero kumpaankin puolikkaaseen sekä sisä- että ulkopuolelle suolaa 1 rkl / puolikas. Aseta puolikkaat vierekkäin lihapuoli ylöspäin muovipussiin ja sulje se. Nosta pussi lautaselle ja se jääkaappiin vuorokaudeksi.
2. Toinen päivä: Keitä vettä isossa kattilassa ja nosta broilerinpuolikkaat siihen. Veden pitää peittää lihat. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää liemeen peratut vihannekset, pippurit, laakerinlehti, timjami ja pari persiljanoksaa. Kuumenna uudelleen kiehuvaksi ja keitä hiljalleen 40-50 minuuttia, kunnes liha on kypsää. Kokeile broilerin reidestä, että lihaneste on kirkasta. Nosta broileri liemestä, vedä pois nahka ja irrota lihat luista. Leikkaa liha viipaleiksi ennen tarjoilua.
3. Rakuunakastike: kuori ja hienonna sipuli. Laita sipulisilppua yhdessä kuivatun rakuunan kanssa valkoviinietikkaan. Sekoita keskenään ranskankerma, majoneesi, suola ja pippuri. Kääntele joukkoon sipuli-rakuuna-viinietikka ja pane kastike maustumaan kylmään tarjoiluun asti. Asettele tarjoiluvadille salaatinlehtiä ja nosta päälle kanaviipaleet, kaada päälle kastiketta ja koristele tuoreella rakuunalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria