Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Ribollita-keitto

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Heilauta neitsytoliiviöljyä jokaisen annoksen päälle. Herkullista!

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon, Kasvisruoka

4 hengelle

  • 1 valkosipuli pilkottuna
  • 1 sipuli pilkottuna
  • 1 porkkana pilkottuna
  • 1 selleri pilkottuna
  • 1 peruna pilkottuna
  • puolikas kurttukaali ohueksi suikaloituna
  • puolikas mustakaali ohueksi suikaloituna
  • 6 viipaletta maalaisleipää
  • 240 ml neitsytoliiviöljyä
  • 540 g kuivattuja papuja, esim. barlottipapuja
  • 480 ml tomaattimurskaa
  • 910 ml kasvislientä
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

- Kuumenna neitsytoliiviöljy suuressa kattilassa ja ruskista sipuleita, porkkanaa ja selleriä kunnes ne ovat pehmeitä.

- Lisää perunat, kaalit, tomaattimurska ja pavut. Murskaa osa pavuista.

- Lisää kasvisliemi ja anna kiehahtaa.

- Lisää leipäviipaleet ja sekoita hyvin.

- Jatka keittämistä keskilämmöllä 45 minuuttia ja lisää kasvislientä tarpeen mukaan. Koostumuksen tulisi olla puuromainen.

- Mausta suolalla ja pippurilla.

- Heilauta neitsytoliiviöljyä jokaisen annoksen päälle ja tarjoile välittömästi.

Lisää aiheesta:

PapusalaattiJuureskeitto ja kidneypavutMausteinen papu-kookospataSyksyiset, sienitäytteiset paprikatPapu-paprikakeittoPapugulassi
KasviskeittoKananmunatonLaktoositonSadonkorjuuKasvisruokaGoGreenPääruoatKeitot

Tuoreimmat aiheesta

Kasviskeitto
  • 27.1.10:01
    Huomenta Suomi

    Sauli Kemppaisen purjo-perunakeitto ja kukkakaalikeitto

  • 15.11.202414:05
    Kurpitsakeitto

    Tärkkilän Selman kurpitsakeitto

  • 04.10.202407:44
    Papukeitto

    Meksikolainen papukeitto

  • 03.11.202315:07
    Tomaattikeitto

    Uunissa paahdettu tomaattikeitto

  • 12.10.202309:40
    Juureskeitto

    Paahdettu palsternakkakeitto