Ribollita-keitto

Heilauta neitsytoliiviöljyä jokaisen annoksen päälle. Herkullista!

4 hengelle

  • 1 valkosipuli pilkottuna
  • 1 sipuli pilkottuna
  • 1 porkkana pilkottuna
  • 1 selleri pilkottuna
  • 1 peruna pilkottuna
  • puolikas kurttukaali ohueksi suikaloituna
  • puolikas mustakaali ohueksi suikaloituna
  • 6 viipaletta maalaisleipää
  • 240 ml neitsytoliiviöljyä
  • 540 g kuivattuja papuja, esim. barlottipapuja
  • 480 ml tomaattimurskaa
  • 910 ml kasvislientä
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

- Kuumenna neitsytoliiviöljy suuressa kattilassa ja ruskista sipuleita, porkkanaa ja selleriä kunnes ne ovat pehmeitä.

- Lisää perunat, kaalit, tomaattimurska ja pavut. Murskaa osa pavuista.

- Lisää kasvisliemi ja anna kiehahtaa.

- Lisää leipäviipaleet ja sekoita hyvin.

- Jatka keittämistä keskilämmöllä 45 minuuttia ja lisää kasvislientä tarpeen mukaan. Koostumuksen tulisi olla puuromainen.

- Mausta suolalla ja pippurilla.

- Heilauta neitsytoliiviöljyä jokaisen annoksen päälle ja tarjoile välittömästi.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.