Ribollita-keitto
Heilauta neitsytoliiviöljyä jokaisen annoksen päälle. Herkullista!
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon, Kasvisruoka
4 hengelle
- 1 valkosipuli pilkottuna
- 1 sipuli pilkottuna
- 1 porkkana pilkottuna
- 1 selleri pilkottuna
- 1 peruna pilkottuna
- puolikas kurttukaali ohueksi suikaloituna
- puolikas mustakaali ohueksi suikaloituna
- 6 viipaletta maalaisleipää
- 240 ml neitsytoliiviöljyä
- 540 g kuivattuja papuja, esim. barlottipapuja
- 480 ml tomaattimurskaa
- 910 ml kasvislientä
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
- Kuumenna neitsytoliiviöljy suuressa kattilassa ja ruskista sipuleita, porkkanaa ja selleriä kunnes ne ovat pehmeitä.
- Lisää perunat, kaalit, tomaattimurska ja pavut. Murskaa osa pavuista.
- Lisää kasvisliemi ja anna kiehahtaa.
- Lisää leipäviipaleet ja sekoita hyvin.
- Jatka keittämistä keskilämmöllä 45 minuuttia ja lisää kasvislientä tarpeen mukaan. Koostumuksen tulisi olla puuromainen.
- Mausta suolalla ja pippurilla.
- Heilauta neitsytoliiviöljyä jokaisen annoksen päälle ja tarjoile välittömästi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Taivaallinen omenahillo
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Jäädytetty nutella-juustokakku
-
Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti
-
Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan pekoni-aurajuusto-ananaspasta ja pikkelöityä ruusukaalia
-
Anun mokkakakku
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista