Heilauta neitsytoliiviöljyä jokaisen annoksen päälle. Herkullista!
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon, Kasvisruoka
4 hengelle
- 1 valkosipuli pilkottuna
- 1 sipuli pilkottuna
- 1 porkkana pilkottuna
- 1 selleri pilkottuna
- 1 peruna pilkottuna
- puolikas kurttukaali ohueksi suikaloituna
- puolikas mustakaali ohueksi suikaloituna
- 6 viipaletta maalaisleipää
- 240 ml neitsytoliiviöljyä
- 540 g kuivattuja papuja, esim. barlottipapuja
- 480 ml tomaattimurskaa
- 910 ml kasvislientä
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
- Kuumenna neitsytoliiviöljy suuressa kattilassa ja ruskista sipuleita, porkkanaa ja selleriä kunnes ne ovat pehmeitä.
- Lisää perunat, kaalit, tomaattimurska ja pavut. Murskaa osa pavuista.
- Lisää kasvisliemi ja anna kiehahtaa.
- Lisää leipäviipaleet ja sekoita hyvin.
- Jatka keittämistä keskilämmöllä 45 minuuttia ja lisää kasvislientä tarpeen mukaan. Koostumuksen tulisi olla puuromainen.
- Mausta suolalla ja pippurilla.
- Heilauta neitsytoliiviöljyä jokaisen annoksen päälle ja tarjoile välittömästi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.