Ribollita-keitto
Heilauta neitsytoliiviöljyä jokaisen annoksen päälle. Herkullista!
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon, Kasvisruoka
4 hengelle
- 1 valkosipuli pilkottuna
- 1 sipuli pilkottuna
- 1 porkkana pilkottuna
- 1 selleri pilkottuna
- 1 peruna pilkottuna
- puolikas kurttukaali ohueksi suikaloituna
- puolikas mustakaali ohueksi suikaloituna
- 6 viipaletta maalaisleipää
- 240 ml neitsytoliiviöljyä
- 540 g kuivattuja papuja, esim. barlottipapuja
- 480 ml tomaattimurskaa
- 910 ml kasvislientä
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
- Kuumenna neitsytoliiviöljy suuressa kattilassa ja ruskista sipuleita, porkkanaa ja selleriä kunnes ne ovat pehmeitä.
- Lisää perunat, kaalit, tomaattimurska ja pavut. Murskaa osa pavuista.
- Lisää kasvisliemi ja anna kiehahtaa.
- Lisää leipäviipaleet ja sekoita hyvin.
- Jatka keittämistä keskilämmöllä 45 minuuttia ja lisää kasvislientä tarpeen mukaan. Koostumuksen tulisi olla puuromainen.
- Mausta suolalla ja pippurilla.
- Heilauta neitsytoliiviöljyä jokaisen annoksen päälle ja tarjoile välittömästi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka