Ribollita-keitto

Heilauta neitsytoliiviöljyä jokaisen annoksen päälle. Herkullista!

4 hengelle

  • 1 valkosipuli pilkottuna
  • 1 sipuli pilkottuna
  • 1 porkkana pilkottuna
  • 1 selleri pilkottuna
  • 1 peruna pilkottuna
  • puolikas kurttukaali ohueksi suikaloituna
  • puolikas mustakaali ohueksi suikaloituna
  • 6 viipaletta maalaisleipää
  • 240 ml neitsytoliiviöljyä
  • 540 g kuivattuja papuja, esim. barlottipapuja
  • 480 ml tomaattimurskaa
  • 910 ml kasvislientä
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

- Kuumenna neitsytoliiviöljy suuressa kattilassa ja ruskista sipuleita, porkkanaa ja selleriä kunnes ne ovat pehmeitä.

- Lisää perunat, kaalit, tomaattimurska ja pavut. Murskaa osa pavuista.

- Lisää kasvisliemi ja anna kiehahtaa.

- Lisää leipäviipaleet ja sekoita hyvin.

- Jatka keittämistä keskilämmöllä 45 minuuttia ja lisää kasvislientä tarpeen mukaan. Koostumuksen tulisi olla puuromainen.

- Mausta suolalla ja pippurilla.

- Heilauta neitsytoliiviöljyä jokaisen annoksen päälle ja tarjoile välittömästi.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja