Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Retkisämpylät, juustoa ja retiisejä

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Kasvisruoka

12-16 sämpylää

  • 3 dl maitoa
  • 50 g hiivaa (1 paketti)
  • 1 tl suolaa
  • 2 tl öljyä
  • 1 dl kauraryynejä
  • 5-6 dl vehnäjauhoa

Väliin

  • voita tai leipämargariinia
  • 1 nippu retiisejä
  • 2 dl juustoraastetta
  • vesikrassia

Valmistusohje

1. Taikina: lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murusta hiiva maitoon ja sekoita, kunnes se on liuennut. Lisää suola, öljy ja kaurahiutaleet sekä 5 dl jauhoja. Vaivaa taikinaa voimakkaasti, 5 minuuttia koneella tai 10 minuuttia käsin, kunnes taikina on sileää. Kohota taikina peitettynä 20 minuuttia lähes kaksinkertaiseksi.

2. Ota taikina jauhotetulle leivinpöydälle ja vaivaa sitä muutamin tehokkain työnnöin. Taputtele tai kauli taikina litteäksi, kääri sitten pitkulaiseksi rullaksi. Leikkaa taikinapitkula 12-16 palaksi ja laita ne leivinpaperilla peitetylle pellille. Nostata jälleen peitettynä 20-30 minuuttia.

3. Lämmitä uuni 250 asteeseen. Kun taikina kimpoaa heti takaisin painaessasi sitä sormella, se on valmista paistettavaksi. Työnnä pyörykkäpelti uuniin, laske lämpö 200 asteeseen ja paista noin 15 minuuttia, kunnes sämpylät ovat kauniin ruskeita. Jos haluat sämpylöistä pehmeäkuorisia, peitä ne leivinliinalla otettuasi ne uunista jäähtymään.

Itse leivotut sämpylät ovat helppoa ja hyvää retkievästä. Tällä ohjeella säästyt sämpylöiden pyörittelyn vaivalta: leikkelet vain taikinanpaloja pellille. Retkelle tai vaikka työhön evääksi täytät sämpylät juustolla ja retiiseillä.

4. Evääksi: puolita sämpylät ja sipaise pinnoille voita tai leipämargariinia, ripottele päälle juustoraastetta, ohuita retiisiviipaleita ja silputtua krassia. Paina puolikkaat yhteen ja pakkaa kannelliseen rasiaan.

Lisää aiheesta:

Pähkinä-hedelmä-porkkanaleivätVaalea ruokaleipä unikonsiemeninRuokaleivät herkkusisuksinRanskalainen patonkiIntialainen leipäAamiaissämpylät
Täytetty sämpyläKevytKananmunatonKasvisruokaKeventäjätVälipalatSuolaiset leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Täytetty sämpylä
  • 14.06.201714:23
    Huomenta Suomi

    Nizzan leipä

  • 18.02.201300:00
    Pizza

    Pizzasämpylät

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Täytetyt retkisämpylät

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Sämpylät tonnikala- ja kinkkutäyttein

  • 18.02.201300:00
    Välipalat

    Katkarapusämpylät