Rapusilakat tomaattikastikkeessa
Rapusilakoilla ei ole mitään tekemistä äyriäisten kanssa. Ruoka on saanut nimensä siitä, että se maustetaan kruunutillillä, joka tuo monen mieleen ravut. Rapusilakat voi tarjoilla pääruokana tai noutopöydässä, lämpiminä tai kylminä.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
4 annosta
- 600 g silakkafileetä
- 1½ tl suolaa
- 1 dl hienonnettua tilliä
- 2 rkl tillinsiemeniä tai 10 tillikruunua
- 2 dl tomaattimehua
- voita vuokaan
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 150 asteeseen. Perkaa ja huuhtele silakat ja kääri fileet rullille lihapuoli ulospäin. Aseta rullat voideltuun uunivuokaan tiiviisti.
2. Sirottele päälle suola, tillisilppu ja tillinsiemenet tai leikattu kruunutilli ja kaada lopuksi päälle tomaattimehu. Kypsennä uunin keskiosassa noin 20 minuuttia. Tarjoile lämpimänä tai kylmänä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti