Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Rapusilakat tomaattikastikkeessa

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton

4 annosta

  • 600 g silakkafileetä
  • 1½ tl suolaa
  • 1 dl hienonnettua tilliä
  • 2 rkl tillinsiemeniä tai 10 tillikruunua
  • 2 dl tomaattimehua
  • voita vuokaan

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 150 asteeseen. Perkaa ja huuhtele silakat ja kääri fileet rullille lihapuoli ulospäin. Aseta rullat voideltuun uunivuokaan tiiviisti.

2. Sirottele päälle suola, tillisilppu ja tillinsiemenet tai leikattu kruunutilli ja kaada lopuksi päälle tomaattimehu. Kypsennä uunin keskiosassa noin 20 minuuttia. Tarjoile lämpimänä tai kylmänä.

Rapusilakoilla ei ole mitään tekemistä äyriäisten kanssa. Ruoka on saanut nimensä siitä, että se maustetaan kruunutillillä, joka tuo monen mieleen ravut. Rapusilakat voi tarjoilla pääruokana tai noutopöydässä, lämpiminä tai kylminä.

Lisää aiheesta:

RapusilakatTalon rapusilakatSilakat tomaattimehussaKalapullia punaisessa kastikkeessaRapusilakat puikulaperunoiden keraRapu-tomaattisilakat
UunisilakkaLisäkeruoatKananmunatonGluteenitonGoGreenPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Uunisilakka
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Juhannuksen rapusilakat

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Rapusilakat

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Talon rapusilakat

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Silakat tomaattimehussa

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Saaristolaissilakat