Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Rapukeitto

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Aloita juhlapäivällinen herkullisella rapukeitolla. Kokonaiset ravut keittolautasilla antavat varmasti keskustelunaihetta pöydässä.

  • Ruokavalio: Kananmunaton

Neljälle

  • 1 kg keitettyjä rapuja
  • 1 keltasipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 rkl voita
  • 4 rkl tomaattipyreetä
  • 1 l äyriäislientä
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • 2 dl kermaa
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • cayennepippuria

Valmistusohje

1. Laita sivuun 4 kaunista rapua koristeluun. Kuori loput ravut ja säästä pyrstöt jääkaapissa. Laita kuoret ja sakset kestävään muovipussiin ja murskaa ne morttelilla.

2. Paista sipuli, valkosipuli ja ravunkuoret muutama minuutti voissa. Lisää tomaattipyree ja liemi. Kuumenna kiehuvaksi, laita kansi päälle ja keitä n. 15 minuuttia. Siivilöi pois kuoret ja kaada liemi takaisin pataan.

3. Sekoita jauhot tilkkaan kermaa. Vatkaa suurus ja loput kermasta mukaan liemeen ja keitä muutama minuutti. Lisää ravunpyrstöt juuri ennen tarjoilua ja kuumenna, mutta älä enää keitä. Tarjoile lämpimiltä lautasilta, koristele kokonaisilla ravuilla.

Lisää aiheesta:

KalakrustaditRapukeittoKatkaravuilla täytettyä haukeaÄyriäisrisottoKurkkukeittoHerkkusieniä ja taskurapumuhennosta
ÄyriäiskeittoKeitotKananmunatonSesongitAlkuruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Äyriäiskeitto
  • 18.02.201300:00
    Keitot

    Helppo rapukeitto

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Rapukeitto

  • 18.02.201300:00
    Keitot

    Rapukeitto

  • 18.02.201300:00
    Keitot

    Hummerikastike ja -keitto

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Tom yam goong