Rapukeitto
Aloita juhlapäivällinen herkullisella rapukeitolla. Kokonaiset ravut keittolautasilla antavat varmasti keskustelunaihetta pöydässä.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 1 kg keitettyjä rapuja
- 1 keltasipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 rkl voita
- 4 rkl tomaattipyreetä
- 1 l äyriäislientä
- 3 rkl vehnäjauhoja
- 2 dl kermaa
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- cayennepippuria
Valmistusohje
1. Laita sivuun 4 kaunista rapua koristeluun. Kuori loput ravut ja säästä pyrstöt jääkaapissa. Laita kuoret ja sakset kestävään muovipussiin ja murskaa ne morttelilla.
2. Paista sipuli, valkosipuli ja ravunkuoret muutama minuutti voissa. Lisää tomaattipyree ja liemi. Kuumenna kiehuvaksi, laita kansi päälle ja keitä n. 15 minuuttia. Siivilöi pois kuoret ja kaada liemi takaisin pataan.
3. Sekoita jauhot tilkkaan kermaa. Vatkaa suurus ja loput kermasta mukaan liemeen ja keitä muutama minuutti. Lisää ravunpyrstöt juuri ennen tarjoilua ja kuumenna, mutta älä enää keitä. Tarjoile lämpimiltä lautasilta, koristele kokonaisilla ravuilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka