Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Rapukeitto

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton

Ainekset

  • 1 pkt kiinalaisia pakasterapuja tai 300 g kokonaisia katkarapuja
  • 2 porkkanaa
  • 1 sipuli
  • 100 g selleriä
  • 4 rkl öljyä
  • 3 rkl tomaattipyreetä
  • 4 cl konjakkia
  • 2 dl valkoviiniä
  • 2 dl kermaa
  • 3 rkl tärkkelysjauhoja tai suurustetta
  • nippu tilliä
  • patonkia

Valmistusohje

Poista ravuista pyrstöjen lihat ja kumoa kuoret suuren kattilan pohjalle. Kuullota öljyllä ja lisää pilkotut juurekset ja tomaattipyree mukaan. Kaada hetken kuluttua konjakki kattilaan ja kiehauta.

Lisää valkoviini ja vettä sen verran, että ainekset peittyvät. Keitä ainakin puoli tuntia ja siivilöi näin saatu liemi toiseen kattilaan.

Tarkista liemen sopiva suolaisuus, lisää kerma ja suurusta keitto. Lisää lopuksi ravunpyrstöt ja mausta tillillä. Tarjoa lisäksi tuoretta patonkia.

Rapu rapu rallaa! Sami Garamin rapukeiton liemessä voit hyödyntää rapujuhlista jääneet rapujen kuoret. Muuten voit käyttää kaupan pakastealtaan kiinalaisia rapuja tai katkarapuja.

Lisää aiheesta:

Kruunutillikeitto ja ravunpyrstötRapukeittoRapumuhennos ja riisiäRiisiä katkarapukastikkeellaSomalialainen rapupataTuliset cajunravut
ÄyriäiskeittoKananmunatonVideoreseptitAlkuruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Äyriäiskeitto
  • 18.02.201300:00
    Keitot

    Helppo rapukeitto

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Rapukeitto

  • 18.02.201300:00
    Keitot

    Rapukeitto

  • 18.02.201300:00
    Keitot

    Hummerikastike ja -keitto

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Tom yam goong