Rapucocktail

Loppukesä ja alkusyksy on tietenkin rapujuhlien aikaa ja MTV3 Huomenta Suomen keittiössä otetaan tänään raputeemaan kantaa Oula Hännisen johdolla. Hyvät juhlat eivät nimittäin aina vaadi tuoreita rapuja, vaan kunnon rapujuhlatunnelmaan pääsee helposti kotona perheen ja ystävien kanssa myös esimerkiksi katkarapujen tai pienen rapucocktailin kera.

Ainekset

  • 150 g katkaravun lihaa hienonnettuna
  • 6 scampin pyrstöä valkosipuliöljyssä paistettuna
  • 1 tl Dijon-sinappia
  • 3 keltuaista
  • 40 g viinietikkaa
  • 4 dl rypsiöljyä
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 4 g suolaa
  • 50 g ranskankermaa

Chilitahna

  • 20 punaista chiliä paahdettuna ja kuorittuna, siemenkalvo poistettuna
  • oliiviöljyä

Avocadokreemi

  • 2 avocadoa
  • puolikkaan sitruunan mehu
  • 1 rkl sokeria
  • 1 valkosipulin kynsi
  • suolaa

Lisukkeeksi

  • 100 g katkarapuja suolaliemessä
  • 1 kurkku palloina tai paloiksi pilkottuna
  • 1 Cantaloupe-meloni palloina tai paloiksi pilkottuna
  • 1 Romaine-salaatti
  • tilliä
  • kirveliä

Valmistusohje

Hienonna scampit pyreeksi tehosekoittimessa. Lisää keltuaiset ja sinappi. Lisää öljyä ja etikkaa vuorotellen ja sekoita tasaiseksi massaksi. Lisää suola, katkaravut ja ranskankerma.

Chilitahna:

Soseuta chilit tehosekoittimessa ja lisää öljyä sen verran että saat tasaisen pyreen.

Avocadokreemi:

Kuori avocadot ja poista avocadoista kivet. Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi massaksi. Tarkista maku.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.