Rapucocktail
Loppukesä ja alkusyksy on tietenkin rapujuhlien aikaa ja MTV3 Huomenta Suomen keittiössä otetaan tänään raputeemaan kantaa Oula Hännisen johdolla. Hyvät juhlat eivät nimittäin aina vaadi tuoreita rapuja, vaan kunnon rapujuhlatunnelmaan pääsee helposti kotona perheen ja ystävien kanssa myös esimerkiksi katkarapujen tai pienen rapucocktailin kera.
Ainekset
- 150 g katkaravun lihaa hienonnettuna
- 6 scampin pyrstöä valkosipuliöljyssä paistettuna
- 1 tl Dijon-sinappia
- 3 keltuaista
- 40 g viinietikkaa
- 4 dl rypsiöljyä
- 1 dl oliiviöljyä
- 4 g suolaa
- 50 g ranskankermaa
Chilitahna
- 20 punaista chiliä paahdettuna ja kuorittuna, siemenkalvo poistettuna
- oliiviöljyä
Avocadokreemi
- 2 avocadoa
- puolikkaan sitruunan mehu
- 1 rkl sokeria
- 1 valkosipulin kynsi
- suolaa
Lisukkeeksi
- 100 g katkarapuja suolaliemessä
- 1 kurkku palloina tai paloiksi pilkottuna
- 1 Cantaloupe-meloni palloina tai paloiksi pilkottuna
- 1 Romaine-salaatti
- tilliä
- kirveliä
Valmistusohje
Hienonna scampit pyreeksi tehosekoittimessa. Lisää keltuaiset ja sinappi. Lisää öljyä ja etikkaa vuorotellen ja sekoita tasaiseksi massaksi. Lisää suola, katkaravut ja ranskankerma.
Chilitahna:
Soseuta chilit tehosekoittimessa ja lisää öljyä sen verran että saat tasaisen pyreen.
Avocadokreemi:
Kuori avocadot ja poista avocadoista kivet. Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi massaksi. Tarkista maku.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa