Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Rapucocktail

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Ainekset

  • 150 g katkaravun lihaa hienonnettuna
  • 6 scampin pyrstöä valkosipuliöljyssä paistettuna
  • 1 tl Dijon-sinappia
  • 3 keltuaista
  • 40 g viinietikkaa
  • 4 dl rypsiöljyä
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 4 g suolaa
  • 50 g ranskankermaa

Chilitahna

  • 20 punaista chiliä paahdettuna ja kuorittuna, siemenkalvo poistettuna
  • oliiviöljyä

Avocadokreemi

  • 2 avocadoa
  • puolikkaan sitruunan mehu
  • 1 rkl sokeria
  • 1 valkosipulin kynsi
  • suolaa

Lisukkeeksi

  • 100 g katkarapuja suolaliemessä
  • 1 kurkku palloina tai paloiksi pilkottuna
  • 1 Cantaloupe-meloni palloina tai paloiksi pilkottuna
  • 1 Romaine-salaatti
  • tilliä
  • kirveliä

Valmistusohje

Hienonna scampit pyreeksi tehosekoittimessa. Lisää keltuaiset ja sinappi. Lisää öljyä ja etikkaa vuorotellen ja sekoita tasaiseksi massaksi. Lisää suola, katkaravut ja ranskankerma.

Chilitahna:

Soseuta chilit tehosekoittimessa ja lisää öljyä sen verran että saat tasaisen pyreen.

Loppukesä ja alkusyksy on tietenkin rapujuhlien aikaa ja MTV3 Huomenta Suomen keittiössä otetaan tänään raputeemaan kantaa Oula Hännisen johdolla. Hyvät juhlat eivät nimittäin aina vaadi tuoreita rapuja, vaan kunnon rapujuhlatunnelmaan pääsee helposti kotona perheen ja ystävien kanssa myös esimerkiksi katkarapujen tai pienen rapucocktailin kera.

Avocadokreemi:

Kuori avocadot ja poista avocadoista kivet. Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi massaksi. Tarkista maku.

Lisää aiheesta:

Bento-boksi Thai tyyliin – Pietarin reseptiPaistettuja jättirapuja ja mango-avokadosalaattiaPapusalaattiKolmen makuista hummustaEntrecôte snacksCurrykatkaravut
RapuherkutSesongitGoGreenVideoreseptitAlkuruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Rapuherkut
  • 09.06.201414:52
    Päivän resepti

    Mango-rapusalaatti

  • 21.10.201307:42
    Makuja

    Merirapuja ja chorizomakkaraa

  • 18.02.201300:00
    Sesongit

    Rapucocktail

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Paistettuja jättirapuja ja mango-avokadosalaattia

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Keitetyt ravut juustolla