Rapeiksi paistetut kevätrullat mausteisella kuhalla
Kalapuikkoja Sechuanin tapaan! Rapean kuoren alta löydät herkullisesti maustettua ja mehukasta kuhafileetä. Tarjoile alkuruokana.
Neljälle
- 400 g kuhafileetä
- 8 pientä kevätrulla-arkkia
- 1 vihreä chili
- 2 rkl hienonnettua, tuoretta korianteria
- ½ tl jauhettua juustokuminaa
- 1 rkl hienonnettua, tuoretta basilikaa
- ½ rkl rapsiöljyä
- ½ rkl seesamiöljyä
- 1 kananmuna
- suolaa
- öljyä paistamiseen
Valmistusohje
1. Halkaise chili pituussuuntaan, poista siemenet ja hienonna hedelmäliha. Sekoita chili, korianteri, juustokumina ja basilika morttelissa karkeaksi massaksi. Lisää rapsiöljy ja seesamiöljy.
2. Paloittele kala kahdeksaan palaan, jokainen n. 50 g. Penslaa kalapalat joka puolelta yrttiöljyllä ja mausta suolalla. Vatkaa muna kupissa ja penslaa jokaisen kevätrulla-arkin yksi reuna munalla. Aseta kalapala arkin toiselle puolelle ja kääri tiukaksi rullaksi. HUOM! Älä käännä reunoja käärön sisään, vaan leikkaa pois ylimääräinen taikina.
3. Paista kalapaketit keskilämmöllä joka puolelta, niiden tulee olla kullanruskeita ja rapeita joka puolelta. Valuta talouspaperilla, tarjoile heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan