Rapeat parmesaanilastut
Nämä ruokahalua kiihottavat juustolastut näyttävät niin eksoottisilta, että voisi luulla niitä vaikeatekoisiksi. Tosiasiassa ne ovat helppoja kuin mitkä. Tarjoile niitä salaatin lisäkkeenä tai drinkkinaposteltavana.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Noin 20 lastua
- 300 g karkeasti raastettua parmesaania
- 2 rkl revittyä tuoretta timjamia
- 1 tl rouhittua mustapippuria
- leivinpaperia
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Laita leivinpaperi uunipellille. Nostele pikkukekoja juustoraastetta leivinpaperille ja litistä niitä hieman, niin että niistä tulee yhtä suuria pyörylöitä.
2. Sirottele timjamia ja jauha vähän mustapippuria juuston päälle. Paista uunissa 5 minuuttia, kunnes juusto on kullanruskeata. Ota uunista ja anna jäähtyä. Säilytä lastuja voipaperia kerrosten väleissä ilmatiiviissä purkissa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan