Rapeat parmesaanilastut

Nämä ruokahalua kiihottavat juustolastut näyttävät niin eksoottisilta, että voisi luulla niitä vaikeatekoisiksi. Tosiasiassa ne ovat helppoja kuin mitkä. Tarjoile niitä salaatin lisäkkeenä tai drinkkinaposteltavana.

Noin 20 lastua

  • 300 g karkeasti raastettua parmesaania
  • 2 rkl revittyä tuoretta timjamia
  • 1 tl rouhittua mustapippuria
  • leivinpaperia

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Laita leivinpaperi uunipellille. Nostele pikkukekoja juustoraastetta leivinpaperille ja litistä niitä hieman, niin että niistä tulee yhtä suuria pyörylöitä.

2. Sirottele timjamia ja jauha vähän mustapippuria juuston päälle. Paista uunissa 5 minuuttia, kunnes juusto on kullanruskeata. Ota uunista ja anna jäähtyä. Säilytä lastuja voipaperia kerrosten väleissä ilmatiiviissä purkissa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!