Rapeat lohenevät pinaattimuhennoksen kera
Tämä suomalaisittain oudolta kuulostava ruoka on klassikko Ruotsin ravintoloissa. Lohen rasvaisimmat osat evien ja pyrstön ympärillä sekä mahassa ovat kuitenkin herkullisia.
Neljälle
- 1 kg loheneviä (eviä, pyrstöjä, mahapaloja)
- 1 dl vehnäjauhoa
- 1 ½ dl korppujauhoa
- suolaa ja valkopippuria
- 2 munaa
- voita paistamiseen
Pinaattimuhennos
- 225 g pinaatinlehtiä (pakaste)
- 1 rkl voita
- suolaa ja mustapippuria
- ½ maustemittaa muskottia raastettuna
- 2 dl kuohukermaa
Tarjoiluun
- 4 sitruunanlohkoa
- keitettyä perunaa
- persiljaa
Valmistusohje
1. Vatkaa syvällä lautasella munien rakenne rikki. Mittaa myös vehnäjauho ja korppujauho kumpikin omalle syvälle lautaselleen. Sekoita suolaa ja pippuria korppujauhoihin. Kastele lohipalat ensin vehnäjauhoissa, sitten munassa ja lopuksi korppujauhoissa. Paista leivitettyjä paloja voissa, kunnes ne ovat kauniin kullanruskeita ja rapeita.
2. Purista sulatetuista pinaatinlehdistä pois vettä niin paljon kuin pystyt. Hienonna lehdet ja kuullota voissa. Mausta suolalla ja pippurilla ja raasta joukkoon hieman muskottipähkinää. Lisää kerma ja anna porista alhaisella lämmöllä, kunnes muhennos sakenee.
3. Tarjoile lohenevät vastapaistettuina sitruunalohkon kera ja lisäksi pinaattimuhennosta sekä kuoriperunoita.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka