Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Rapeat lohenevät pinaattimuhennoksen kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Neljälle

  • 1 kg loheneviä (eviä, pyrstöjä, mahapaloja)
  • 1 dl vehnäjauhoa
  • 1 ½ dl korppujauhoa
  • suolaa ja valkopippuria
  • 2 munaa
  • voita paistamiseen

Pinaattimuhennos

  • 225 g pinaatinlehtiä (pakaste)
  • 1 rkl voita
  • suolaa ja mustapippuria
  • ½ maustemittaa muskottia raastettuna
  • 2 dl kuohukermaa

Tarjoiluun

  • 4 sitruunanlohkoa
  • keitettyä perunaa
  • persiljaa

Valmistusohje

1. Vatkaa syvällä lautasella munien rakenne rikki. Mittaa myös vehnäjauho ja korppujauho kumpikin omalle syvälle lautaselleen. Sekoita suolaa ja pippuria korppujauhoihin. Kastele lohipalat ensin vehnäjauhoissa, sitten munassa ja lopuksi korppujauhoissa. Paista leivitettyjä paloja voissa, kunnes ne ovat kauniin kullanruskeita ja rapeita.

2. Purista sulatetuista pinaatinlehdistä pois vettä niin paljon kuin pystyt. Hienonna lehdet ja kuullota voissa. Mausta suolalla ja pippurilla ja raasta joukkoon hieman muskottipähkinää. Lisää kerma ja anna porista alhaisella lämmöllä, kunnes muhennos sakenee.

Tämä suomalaisittain oudolta kuulostava ruoka on klassikko Ruotsin ravintoloissa. Lohen rasvaisimmat osat evien ja pyrstön ympärillä sekä mahassa ovat kuitenkin herkullisia.

3. Tarjoile lohenevät vastapaistettuina sitruunalohkon kera ja lisäksi pinaattimuhennosta sekä kuoriperunoita.

Lisää aiheesta:

Paistettua punakampelaa ”Belle Meunière”Sillipullat korinttikastikkeessaPaistettuja ahvenfileitä limeliemelläSunnuntaikyljyksetLohta paistokasarissaTurskafileetä ja muhennettua perunaa
Paistettu lohiPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Paistettu lohi
  • 04.11.202107:43
    Kala

    Kari Aihisen currylla maustettu lohikiusaus

  • 06.10.202114:43
    Nopeat ja helpot

    Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka

  • 21.09.202114:29
    Kala

    Helppo lohivuoka – voit käyttää valmiita perunoita!

  • 24.09.202013:31
    Lohifilee

    Henri Alénin idän ihmelohi – helposti valmistuva arkiruoka

  • 13.02.202013:09
    Lohifilee

    Kari Aihisen paistettu lohi ja juurekset