Rapeat lohenevät pinaattimuhennoksen kera

Tämä suomalaisittain oudolta kuulostava ruoka on klassikko Ruotsin ravintoloissa. Lohen rasvaisimmat osat evien ja pyrstön ympärillä sekä mahassa ovat kuitenkin herkullisia.

Neljälle

  • 1 kg loheneviä (eviä, pyrstöjä, mahapaloja)
  • 1 dl vehnäjauhoa
  • 1 ½ dl korppujauhoa
  • suolaa ja valkopippuria
  • 2 munaa
  • voita paistamiseen

Pinaattimuhennos

  • 225 g pinaatinlehtiä (pakaste)
  • 1 rkl voita
  • suolaa ja mustapippuria
  • ½ maustemittaa muskottia raastettuna
  • 2 dl kuohukermaa

Tarjoiluun

  • 4 sitruunanlohkoa
  • keitettyä perunaa
  • persiljaa

Valmistusohje

1. Vatkaa syvällä lautasella munien rakenne rikki. Mittaa myös vehnäjauho ja korppujauho kumpikin omalle syvälle lautaselleen. Sekoita suolaa ja pippuria korppujauhoihin. Kastele lohipalat ensin vehnäjauhoissa, sitten munassa ja lopuksi korppujauhoissa. Paista leivitettyjä paloja voissa, kunnes ne ovat kauniin kullanruskeita ja rapeita.

2. Purista sulatetuista pinaatinlehdistä pois vettä niin paljon kuin pystyt. Hienonna lehdet ja kuullota voissa. Mausta suolalla ja pippurilla ja raasta joukkoon hieman muskottipähkinää. Lisää kerma ja anna porista alhaisella lämmöllä, kunnes muhennos sakenee.

3. Tarjoile lohenevät vastapaistettuina sitruunalohkon kera ja lisäksi pinaattimuhennosta sekä kuoriperunoita.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.