Rapeaksi paistettua siansivua
Paistettu läski on ruotsalaisten yhden kansallisruoan, perunalettujen, perinteinen lisäke. Ruotsissa tavataan syödä rapeata siansivua myös sipulikastikkeen ja kuoriperunoiden kera tai vihannesmuhennoksen sekä ruskeiden papujen kanssa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Neljälle
- 600 g suolattua siansivua, jossa on kamara
- 1 tl voita
Valmistusohje
1. Jos olet ostanut siankylkeä palana, leikkaa se ohuiksi viipaleiksi. Usein meillä siansivu myydäänkin lihatiskillä valmiina siivuina. Kuumenna valurautapannu, tipauta sille voinokare sulamaan. Paista lihasuikaleet pienissä erissä, muuten et saa niistä rapeita ja ruskeita. Nosta ensimmäinen ruskistettu erä paistinlastalla talouspaperille valumaan.
2. Seuraaviin paistoeriin ei tarvitse enää lisätä paistorasvaa, pannulle jää edellisistä riittävästi rasvaa. Valuta kukin erä talouspaperilla ja pidä rapeat suikaleet lämpiminä, kunnes tarjoilet ne lisäkkeenä tai käytät ne läskisoosin aineksena.
3. Huom! Tärkeä vinkki: pannulle lopuksi jäävä ylimääräinen rasva täytyy kaataa esim. pieneen teräsastiaan, ei missään tapauksessa viemäriin, jossa se voi aiheuttaa tukoksen. Kun rasva on jäähtynyt ja kiinteytynyt, saat sen helposti kaavittua astiasta (bio)jätteisiin.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti