Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Rapeaksi paistettua siansivua

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton

Neljälle

  • 600 g suolattua siansivua, jossa on kamara
  • 1 tl voita

Valmistusohje

1. Jos olet ostanut siankylkeä palana, leikkaa se ohuiksi viipaleiksi. Usein meillä siansivu myydäänkin lihatiskillä valmiina siivuina. Kuumenna valurautapannu, tipauta sille voinokare sulamaan. Paista lihasuikaleet pienissä erissä, muuten et saa niistä rapeita ja ruskeita. Nosta ensimmäinen ruskistettu erä paistinlastalla talouspaperille valumaan.

2. Seuraaviin paistoeriin ei tarvitse enää lisätä paistorasvaa, pannulle jää edellisistä riittävästi rasvaa. Valuta kukin erä talouspaperilla ja pidä rapeat suikaleet lämpiminä, kunnes tarjoilet ne lisäkkeenä tai käytät ne läskisoosin aineksena.

3. Huom! Tärkeä vinkki: pannulle lopuksi jäävä ylimääräinen rasva täytyy kaataa esim. pieneen teräsastiaan, ei missään tapauksessa viemäriin, jossa se voi aiheuttaa tukoksen. Kun rasva on jäähtynyt ja kiinteytynyt, saat sen helposti kaavittua astiasta (bio)jätteisiin.

Paistettu läski on ruotsalaisten yhden kansallisruoan, perunalettujen, perinteinen lisäke. Ruotsissa tavataan syödä rapeata siansivua myös sipulikastikkeen ja kuoriperunoiden kera tai vihannesmuhennoksen sekä ruskeiden papujen kanssa.

Lisää aiheesta:

UunipaistiRydbergin pihvi-pyttisHunajakiiltoiset inkivääriribsitKokonaisena paistettu hirven entrecôteRapeaa pekonia ja perunamuusiaLohta perunasuomuin
SiankylkiKananmunatonGluteenitonPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Siankylki
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Punakaalia viherhomejuustolla ja siankyljellä

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Läskisipsit

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Grillattu siansivu, perunapyörykät ja punasipulimarmeladi

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Hunajapaistettua siankylkeä pinaatin kera

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Glaseerattu kylkipaisti punakaalin kera