Rapeaksi paistettua juuriselleriä
Tämä on herkullinen pieni lisäke tarjottavaksi lämpimien ruokien ohessa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Neljälle
- 300 g juuriselleriä
- 2 ½ dl maitoa
- 50 g voita
- suolaa ja valkopippuria
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Kiehauta maito ja ryöppää sellerisiivuja siinä 2-3 minuuttia. Nosta ne siivilään ja anna valua kunnolla.
2. Voitele matala vuoka voilla ja järjestä sellerisiivut kauniisti tasaiseksi kerrokseksi. Sulata voi ja penslaa sillä selleriviipaleet. Mausta suolalla ja valkopippurilla myllystä. Peitä foliolla.
3. Paista uunissa 30 minuuttia. Nosta sitten lämpö 250 asteeseen ja poista folio. Anna vuoan olla uunissa vielä muutama minuutti, kunnes sellerit ovat saaneet hieman rapean pinnan kuitenkaan kuivumatta. Tarjoile heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Pika bébét
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa