Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Rapea lohi, guacamole ja tortillat

Julkaistu 28.06.2013 10:26

Resepti on Jamien Oliverin kirjasta Jamien 30 minuutin ateriat (Readme.fi).

LOHI

  • 2 punaista tai keltaista pitkää paprikaa
  • nippu kevätsipuleita
  • 2 tuoretta punaista chiliä
  • 1 kg nahallista ja ruodotonta lohifileetä
  • 1 sitruuna
  • fenkolinsiemeniä

RIISI

  • 1 mukillinen basmatiriisiä
  • 225 g punaisia säilykepaprikoita
  • muutama oksa tuoretta basilikaa
  • balsamietikkaa

SALAATTI

  • 1 sitruuna
  • pari oksaa tuoretta minttua
  • 1–2 punaista chiliä
  • 400 g pikkukesäkurpitsoita

HÖYSTEET

  • oliiviöljyä
  • extra-neitsytoliiviöljyä
  • merisuolaa & mustapippuria

GUACAMOLE

  • 4 kevätsipulia
  • pieni nippu tuoretta korianteria
  • 1 tuore punainen chili
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 limeä
  • 2–3 pientä kypsää avokadoa
  • kourallinen kirsikkatomaatteja

LISUKKEET

  • 1 pkt tortilloja
  • 1,5 dl smetanaa tai kermaviiliä

MARJAJUOMA

  • 1 iso rs mustikoita tai mansikoita
  • jääkuutioita
  • muutama oksa tuoretta minttua
  • pullo kivennäisvettä

Valmistusohje

ESIVALMISTELUT: Ota esille kaikki tarvittavat raaka-aineet ja työvälineet. Pane vesikattila kiehumaan. Käännä uunin grillitoiminto täydelle teholle ja laita iso kasari keskilämmölle. Kiinnitä monitoimikoneeseen sekoitinterä.

LOHI: Valuta isoon uunivuokaan pari lorausta oliiviöljyä. Halkaise paprikat ja poista niistä siemenet. Pilko paprikat ja kevätsipulit 2 cm kokoisiksi paloiksi. Hienonna chilit karkeaksi silpuksi. Valuta lohen kummallekin puolelle oliiviöljyä ja raasta sen päälle hieman sitruunankuorta. Hiero höysteitä kaikkialle lohen pinnalle ja pese sitten kätesi. Voit tarvittaessa leikata kalafileen kahtia, jotta se mahtuu vuokaan. Aseta kalan nahkapuoli ylöspäin ja asettele kasvisviipaleet kalan ympärille. Laita uunin keskitasolle grillivastuksen alle ja säädä uunin ajastin 14 minuuttiin.

RIISI: Kaada riisi keskikokoiseen kasariin, lisää hyppysellinen suolaa ja kaada päälle kiehuvaa vettä. Peitä kasari kannella, lisää lämpöä ja keitä riisiä 7 minuuttia. Kun riisi on kypsää, käännä lämpö pois ja anna riisin höyrystyä kannen alla 7 minuuttia.

SALAATTI: Purista puolen sitruunan mehu isoon salaattikulhoon. Lisää pari lorausta extra-neitsytoliiviöljyä ja runsas hyppysellinen suolaa ja pippuria. Hienonna mintunlehdet sekä puolikas chili ja lisää kulhoon. Kuori juureskuorijalla kesäkurpitsoista mahdollisimman paljon nauhoja kastikkeen päälle ja pane loput kesäkurpitsat puiselle leikkuulaudalle. Vie salaattikulho pöytään, mutta sekoita salaatti vasta juuri ennen tarjoilua.

RIISI: Hienonna säilykepaprikat, mintunlehdet ja kesäkurpitsat leikkuulaudalla karkeaksi silpuksi. Lisää hyppysellinen suolaa ja pippuria, loraus extra-neitsytoliiviöljyä ja tilkka balsamietikkaa.

MARJAJUOMA: Soseuta marjat monitoimikoneessa. Kaada iso kannu puolilleen jääkuutioita ja revi joukkoon mintunlehtiä. Aseta siivilä kannun päälle ja puserra marjasose lusikalla siivilän läpi kannuun. Heitä pois siivilään jäävät osat, täytä kannu kivennäisvedellä, sekoita ja vie pöytään. Huuhtele nopeasti monitoimikone.

LOHI: Ota kala uunista, kun 14 minuuttia on kulunut. Irrota nahkaa sormin tai veitsellä varovasti kalan lihasta ja lisää hyppysellinen suolaa sekä fenkolinsiemenet. Käännä paprikapalat vuoassa, laita vuoka takaisin uuniin ja kypsennä vielä 5 minuuttia, kunnes kalan nahka on todella rapea.

GUACAMOLE: Siisti kevätsipulit ja laita ne monitoimikoneeseen. Lisää suurin osa korianterista, chili (josta kanta poistettu), kuorittu valkosipulinkynsi, yhden limen mehu ja runsas tilkka extra-neitsytoliiviöljyä. Käytä konetta samalla kun poistat avokadoista kivet ja leikkaat kirsikkatomaatit neljään osaan. Sammuta monitoimikone ja purista avokadojen hedelmäliha muiden aineiden joukkoon. Lisää tomaatit ja sekoita ainekset pulssitoiminnolla paksuksi tahnaksi. Kaada guacamole kulhoon ja lisää tarvittaessa oliiviöljyä tai limemehua. Kata guacamole pöytään sitruunalohkoilla koristeltuna, jotta sitruunaa voi puristaa guacamolen joukkoon.

RIISI: Sekoita riisi haarukalla ilmavaksi ja kaada se sitten leikkuulaudalle kasvissilpun päälle. Sekoita ainekset varovasti keskenään ja vie pöytään. Laita grillipannu kuumalle lämmölle.

LOHI: Käännä kalan nahka pihdeillä takaisin kalan päälle. Mausta suolalla ja pippurilla ja kypsennä vielä 5 minuuttia.

LISUKKEET: Lämmitä tortilloja yksi kerrallaan grillipannussa muutama sekunti kummaltakin puolelta (tai laita tortillapino 10−15 sekunniksi mikroaaltouuniin). Kaada kermaviili kulhoon, valuta päälle hieman extra-neitsytoliivi­öljyä ja vie pöytään.

TARJOILU: Vie kala pöytään suoraan uunista ja tarjoile raikkaan kesäkurpitsasalaatin kanssa.

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Marskin kuharulla, Iinan ja Pilvin reseptiMasterChef Suomi: Entrecote, juuriselleripyre, olut-puolukka kastike ja fenkoli crudités, Pilvin reseptiMasterChef Suomi: Syksy lautasella, Pilvin reseptiMasterChef: Tuoretta latva-artisokkaa ja liekitettyjä merirapuja – Henrin reseptiKananpoikaa dim sum30 minuutin ateria: Mehevän kostea sienirisotto, pinaattisalaatti ja sitruuna-vadelmajuustokakku
Paistettu lohiJamie OliverJamie Oliver -ohjelmatPäivän reseptiGoGreenPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Paistettu lohi
  • 04.11.202107:43
    Kala

    Kari Aihisen currylla maustettu lohikiusaus

  • 06.10.202114:43
    Nopeat ja helpot

    Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka

  • 21.09.202114:29
    Kala

    Helppo lohivuoka – voit käyttää valmiita perunoita!

  • 24.09.202013:31
    Lohifilee

    Henri Alénin idän ihmelohi – helposti valmistuva arkiruoka

  • 13.02.202013:09
    Lohifilee

    Kari Aihisen paistettu lohi ja juurekset