Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Raparperikiisseli kermamaidon kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Happaman ja makean kesäinen liitto toteutuu ihanasti raparperikiisselissä. Vielä kyytipojaksi kermamaitoa, mmmm...

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton

4 hengelle

  • 6-7 raparperin vartta, n. 700 g
  • 7 dl vettä
  • 1-1 1/2 dl sokeria
  • 2 1/2 rkl arrowjuuri- tai perunajauhoa

Kermamaito

  • 1 1/2 dl kermaa
  • 1 1/2 dl maitoa

Valmistusohje

1. Huuhdo raparperit ja kuori ne, jos kuoret ovat jo paksuja. Leikkaa varret parin sentin pätkiksi.

2. Keitä vesi ja sokeri, lisää raparperipalat ja anna kiehua pehmeiksi, noin 5 minuuttia. Sekoita arrow- tai perunajauho tilkkaan kylmää vettä. Ota kattila liedeltä ja kaada jauhoseos raparperien sekaan kapeana norona koko ajan sekoittaen.

3. Kiehauta seos vielä ja ota heti yhden pulpahduksen jälkeen pois liedeltä, ettei kiisselistä tule sitkeää. Ripottele pinnalle hieman sokeria, jottei siihen muodostu kalvoa. Syö haaleana tai viileänä jääkylmän kermamaidon kera.

Lisää aiheesta:

Mansikkakiisseli ja lasi maitoaVaniljanmakuinen raparperikeittoHellapoliisin tallimestarin kiisseliMehukiisseliä kerman keraKylmä raparperisoppa mansikoiden ja jäätelön keraMansikkakiisseli Sandhamnin kestikievarin tapaan
KiisseliKananmunatonGluteenitonJälkiruoatHedelmät ja marjat

Tuoreimmat aiheesta

Kiisseli
  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Mansikkakiisseli ja lasi maitoa

  • 18.02.201300:00
    GoGreen

    Valkosuklaakiisseli

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Raparperikiisseli kermamaidon kera

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Lämmin raparperipaistos

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Raparperisose