Raparperihyytelö
Julkaistu
Tämä on kevyt, kaunis juhlajälkiruoka, jonka voit kruunata nokareella kevyesti vatkattua kermaa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 50 g sokeria
- 3 dl makeaa valkoviiniä
- ½ liivatelehti
- ½ vaniljatanko
- 4 ohutta raparperinvartta
Valmistusohje
1. Kuori raparperit ja suikaloi ne. Halkaise vaniljatanko ja raaputa siemenet.
2. Karamellisoi sokeri kevyesti paksupohjaisessa padassa, lisää viini. Kuumenna kiehuvaksi vaniljansiementen ja raparperien kera. Lisää liotettu liivate.
3. Kaada annosmaljoihin, anna jäähtyä ja laita jääkaappiin hyytymään.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan