Raparperichutney
Kokeile Hellapoliisin herkullista reseptiä! Tästä reseptistä tulee yksi iso lasipurkillinen chutneya.
Ainekset
- 1 l raparperipaloja
- 2 sipulia
- 2 rkl inkivääriä, hienonnettuna
- ½-1 punainen chilipaprika
- 2 dl Muscovadosokeria tai fariinisokeria
- ½ tl kanelia
- ½ dl viinietikkaa
- tähtianis
- mustapippuria myllystä
- 2 ½ dl hillosokeria
Valmistusohje
Leikkaa raparperinvarsista kannat ja paloittele varret ohuiksi viipaleiksi.
Kuori ja hienonna sipulit ja inkivääri. Poista chilipaprikasta siemenet ja hienonna se.
Laita ne kattilaan yhdessä Muscovadosokerin tai fariinisokerin kanssa.
Lisää kaneli, viinietikka, tähtianis ja mustapippuria myllystä.
Kuumenna kiehumispisteeseen.
Lisää hillosokeri ja anna kiehua hiljalleen noin kymmenen minuuttia. Poista tähtianis.
Anna jäähtyä hetki ja kuori mahdollisesti pinnalle muodostunut vaahto.
Laita tiiviiseen lasipurkkiin ja säilytä jääkaapissa.
Tarjoa grillatun tai paistetun lihan ja kanan seurana.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Taivaallinen omenahillo
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti
-
Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan pekoni-aurajuusto-ananaspasta ja pikkelöityä ruusukaalia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Kesäkurpitsa-sitruunakakku
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Harri Syrjäsen kantarelli-pekonipasta
-
Omena-kaurapaistos ja vaniljakastike