Raparperi-omenakeittoa ja pistaasijäätelöä

Valmista suussa sulavaa raparperi-omenakeittoa ja pistaasijäätelöä. Nautiskele lämpimänä kesäpäivänä.

Ainekset

  • 7 dl vettä
  • 2 dl sokeria
  • 2 kanelitankoa
  • 200 g raparperia
  • 1 omena
  • 1-2 rkl perunajauhoja
  • 2 rkl kylmää vettä

Pistaasijäätelö

  • 8 palloa jäätelöä
  • 1 dl pistaasipähkinöitä
  • 0,5 dl mantelirouhetta

Valmistusohje

Kiehauta kattilassa vesi ja lisää joukkoon sokeri sekä kanelitangot. Keitä muutaman minuutin ajan. Lisää joukkoon pieneksi leikatut raparperi- ja omenakuutiot.

Keitä seosta 15 minuuttia miedolla lämmöllä. Lisää lopuksi kattilaan vesitilkkaan sekoitettu perunajauho, sekoita ja anna kiehahtaa. Jäähdytä keitto kylmäksi ja kaada lautaselle.

Hienonna pähkinät rouheeksi lautaselle ja lisää sekaan mantelirouhe. Pyörittele jäätelöpallot seoksessa. Nosta kuorrutettu jäätelö keiton päälle ja nautiskele.

Yhden annoksen energiasisältö:

Energiaa 340 kcal

Proteiinia 4g (5 E%)

Hiilihydraattia 59g (70 E%)

Kuitua 2g

Rasvaa 9g (24 E%)

josta tyydyttynyttä rasvaa 2g (22% kokonaisrasvasta, rasvan laatu on hyvä)

Suolaa -

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.