Raparperi-omenakeittoa ja pistaasijäätelöä
Valmista suussa sulavaa raparperi-omenakeittoa ja pistaasijäätelöä. Nautiskele lämpimänä kesäpäivänä.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka
Ainekset
- 7 dl vettä
- 2 dl sokeria
- 2 kanelitankoa
- 200 g raparperia
- 1 omena
- 1-2 rkl perunajauhoja
- 2 rkl kylmää vettä
Pistaasijäätelö
- 8 palloa jäätelöä
- 1 dl pistaasipähkinöitä
- 0,5 dl mantelirouhetta
Valmistusohje
Kiehauta kattilassa vesi ja lisää joukkoon sokeri sekä kanelitangot. Keitä muutaman minuutin ajan. Lisää joukkoon pieneksi leikatut raparperi- ja omenakuutiot.
Keitä seosta 15 minuuttia miedolla lämmöllä. Lisää lopuksi kattilaan vesitilkkaan sekoitettu perunajauho, sekoita ja anna kiehahtaa. Jäähdytä keitto kylmäksi ja kaada lautaselle.
Hienonna pähkinät rouheeksi lautaselle ja lisää sekaan mantelirouhe. Pyörittele jäätelöpallot seoksessa. Nosta kuorrutettu jäätelö keiton päälle ja nautiskele.
Yhden annoksen energiasisältö:
Energiaa 340 kcal
Proteiinia 4g (5 E%)
Hiilihydraattia 59g (70 E%)
Kuitua 2g
Rasvaa 9g (24 E%)
josta tyydyttynyttä rasvaa 2g (22% kokonaisrasvasta, rasvan laatu on hyvä)
Suolaa -
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Mokkapalat
-
Anun mokkakakku
-
Jäädytetty Nutella-juustokakku
-
Taivaallinen omenahillo
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Mokkapalat – Nannan täydellinen ohje, jolla saat uskomattoman mehevän lopputuloksen
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti