Raparperi-omenakeittoa ja pistaasijäätelöä
Valmista suussa sulavaa raparperi-omenakeittoa ja pistaasijäätelöä. Nautiskele lämpimänä kesäpäivänä.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka
Ainekset
- 7 dl vettä
- 2 dl sokeria
- 2 kanelitankoa
- 200 g raparperia
- 1 omena
- 1-2 rkl perunajauhoja
- 2 rkl kylmää vettä
Pistaasijäätelö
- 8 palloa jäätelöä
- 1 dl pistaasipähkinöitä
- 0,5 dl mantelirouhetta
Valmistusohje
Kiehauta kattilassa vesi ja lisää joukkoon sokeri sekä kanelitangot. Keitä muutaman minuutin ajan. Lisää joukkoon pieneksi leikatut raparperi- ja omenakuutiot.
Keitä seosta 15 minuuttia miedolla lämmöllä. Lisää lopuksi kattilaan vesitilkkaan sekoitettu perunajauho, sekoita ja anna kiehahtaa. Jäähdytä keitto kylmäksi ja kaada lautaselle.
Hienonna pähkinät rouheeksi lautaselle ja lisää sekaan mantelirouhe. Pyörittele jäätelöpallot seoksessa. Nosta kuorrutettu jäätelö keiton päälle ja nautiskele.
Yhden annoksen energiasisältö:
Energiaa 340 kcal
Proteiinia 4g (5 E%)
Hiilihydraattia 59g (70 E%)
Kuitua 2g
Rasvaa 9g (24 E%)
josta tyydyttynyttä rasvaa 2g (22% kokonaisrasvasta, rasvan laatu on hyvä)
Suolaa -
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti