Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Raparperi-omenakeittoa ja pistaasijäätelöä

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Valmista suussa sulavaa raparperi-omenakeittoa ja pistaasijäätelöä. Nautiskele lämpimänä kesäpäivänä.

  • Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka

Ainekset

  • 7 dl vettä
  • 2 dl sokeria
  • 2 kanelitankoa
  • 200 g raparperia
  • 1 omena
  • 1-2 rkl perunajauhoja
  • 2 rkl kylmää vettä

Pistaasijäätelö

  • 8 palloa jäätelöä
  • 1 dl pistaasipähkinöitä
  • 0,5 dl mantelirouhetta

Valmistusohje

Kiehauta kattilassa vesi ja lisää joukkoon sokeri sekä kanelitangot. Keitä muutaman minuutin ajan. Lisää joukkoon pieneksi leikatut raparperi- ja omenakuutiot.

Keitä seosta 15 minuuttia miedolla lämmöllä. Lisää lopuksi kattilaan vesitilkkaan sekoitettu perunajauho, sekoita ja anna kiehahtaa. Jäähdytä keitto kylmäksi ja kaada lautaselle.

Hienonna pähkinät rouheeksi lautaselle ja lisää sekaan mantelirouhe. Pyörittele jäätelöpallot seoksessa. Nosta kuorrutettu jäätelö keiton päälle ja nautiskele.

Yhden annoksen energiasisältö:

Energiaa 340 kcal

Proteiinia 4g (5 E%)

Hiilihydraattia 59g (70 E%)

Kuitua 2g

Rasvaa 9g (24 E%)

josta tyydyttynyttä rasvaa 2g (22% kokonaisrasvasta, rasvan laatu on hyvä)

Suolaa -

Lisää aiheesta:

ValkosuklaakiisseliRaparperikiisseli kermamaidon keraOmena-aprikoosisoseIntialaista jäätelöä ja pistaasipähkinääPerunainen pinaattikeittoBratvurstikeitto ja taatelileipää
JälkiruokakeittoGluteenitonKasvisruokaJälkiruoatHedelmät ja marjat

Tuoreimmat aiheesta

Jälkiruokakeitto
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Mansikoita viinissä

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Vaniljanmakuinen raparperikeitto

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Mangokeitto

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Raparperi-omenakeittoa ja pistaasijäätelöä

  • 18.02.201300:00
    Keventäjät

    Rusinasoppa