Raparperi-mansikkakeitto ja vaniljapannacotta

Tässä yhdistyvät kesän kaksi ihaninta makua. Raikkaan happoisaa keittoa tasapainottaa pehmeä, kermainen pannacotta.

Ainekset

  • Kahdeksalle

Raparperi-mansikkakeitto

  • 600 g raparperia
  • 4 vaniljatankoa
  • 6 dl vettä
  • 2 1/4 dl sokeria
  • 2 rkl maissitärkkelystä
  • 2 rkl kylmää vettä
  • 6 dl perattuja mansikoita

Pannacotta

  • 1 vaniljatanko
  • 1 l kermaa
  • 2 1/4 dl sokeria
  • 4 liivatelehteä

Valmistusohje

1. Keitto: Leikkaa raparperit tulitikun kokoisiksi suikaleiksi. Halkaise vaniljatangot ja raaputa siemenet talteen. Keitä vettä, sokeria, vaniljatankoja ja siemeniä 10 minuuttia. Nosta vaniljatangot pois. Sekoita maissitärkkelys veteen ja suurusta keitto sillä. Lisää raparperitikut ja jäähdytä keitto.

2. Pannacotta: Halkaise vaniljatanko ja raaputa siemenet. Kiehauta kerma, vaniljatanko ja siemenet sekä sokeri. Jäähdytä hieman ja ota vaniljatanko pois. Pane liivatteet likoamaan kylmään veteen muutamaksi minuutiksi. Kun ne ovat pehmenneet, purista enin vesi niistä ja lisää liivatteet lämpimään kermaan. Sekoita kunnolla ja kaada seos alumiinifolio-annosvuokiin. Siirrä kylmään tarjoiluun asti.

3. Huuhtele mansikat ja irrota kannat, viipaloi marjat ja lisää ne keittoon. Kastele foliovuoat nopeasti kuumaan veteen ja kumoa sitten pannacottat neljän syvän lautasen keskelle. Kaada keitto ympärille ja tarjoile.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja