Raparperi-mansikkakeitto ja vaniljapannacotta
Tässä yhdistyvät kesän kaksi ihaninta makua. Raikkaan happoisaa keittoa tasapainottaa pehmeä, kermainen pannacotta.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Ainekset
- Kahdeksalle
Raparperi-mansikkakeitto
- 600 g raparperia
- 4 vaniljatankoa
- 6 dl vettä
- 2 1/4 dl sokeria
- 2 rkl maissitärkkelystä
- 2 rkl kylmää vettä
- 6 dl perattuja mansikoita
Pannacotta
- 1 vaniljatanko
- 1 l kermaa
- 2 1/4 dl sokeria
- 4 liivatelehteä
Valmistusohje
1. Keitto: Leikkaa raparperit tulitikun kokoisiksi suikaleiksi. Halkaise vaniljatangot ja raaputa siemenet talteen. Keitä vettä, sokeria, vaniljatankoja ja siemeniä 10 minuuttia. Nosta vaniljatangot pois. Sekoita maissitärkkelys veteen ja suurusta keitto sillä. Lisää raparperitikut ja jäähdytä keitto.
2. Pannacotta: Halkaise vaniljatanko ja raaputa siemenet. Kiehauta kerma, vaniljatanko ja siemenet sekä sokeri. Jäähdytä hieman ja ota vaniljatanko pois. Pane liivatteet likoamaan kylmään veteen muutamaksi minuutiksi. Kun ne ovat pehmenneet, purista enin vesi niistä ja lisää liivatteet lämpimään kermaan. Sekoita kunnolla ja kaada seos alumiinifolio-annosvuokiin. Siirrä kylmään tarjoiluun asti.
3. Huuhtele mansikat ja irrota kannat, viipaloi marjat ja lisää ne keittoon. Kastele foliovuoat nopeasti kuumaan veteen ja kumoa sitten pannacottat neljän syvän lautasen keskelle. Kaada keitto ympärille ja tarjoile.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Meksikolainen papukeitto
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Kapen helppo kurpitsapasta
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka