Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Raparperi-mansikkakeitto ja vaniljapannacotta

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tässä yhdistyvät kesän kaksi ihaninta makua. Raikkaan happoisaa keittoa tasapainottaa pehmeä, kermainen pannacotta.

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton

Ainekset

  • Kahdeksalle

Raparperi-mansikkakeitto

  • 600 g raparperia
  • 4 vaniljatankoa
  • 6 dl vettä
  • 2 1/4 dl sokeria
  • 2 rkl maissitärkkelystä
  • 2 rkl kylmää vettä
  • 6 dl perattuja mansikoita

Pannacotta

  • 1 vaniljatanko
  • 1 l kermaa
  • 2 1/4 dl sokeria
  • 4 liivatelehteä

Valmistusohje

1. Keitto: Leikkaa raparperit tulitikun kokoisiksi suikaleiksi. Halkaise vaniljatangot ja raaputa siemenet talteen. Keitä vettä, sokeria, vaniljatankoja ja siemeniä 10 minuuttia. Nosta vaniljatangot pois. Sekoita maissitärkkelys veteen ja suurusta keitto sillä. Lisää raparperitikut ja jäähdytä keitto.

2. Pannacotta: Halkaise vaniljatanko ja raaputa siemenet. Kiehauta kerma, vaniljatanko ja siemenet sekä sokeri. Jäähdytä hieman ja ota vaniljatanko pois. Pane liivatteet likoamaan kylmään veteen muutamaksi minuutiksi. Kun ne ovat pehmenneet, purista enin vesi niistä ja lisää liivatteet lämpimään kermaan. Sekoita kunnolla ja kaada seos alumiinifolio-annosvuokiin. Siirrä kylmään tarjoiluun asti.

3. Huuhtele mansikat ja irrota kannat, viipaloi marjat ja lisää ne keittoon. Kastele foliovuoat nopeasti kuumaan veteen ja kumoa sitten pannacottat neljän syvän lautasen keskelle. Kaada keitto ympärille ja tarjoile.

Lisää aiheesta:

Vaniljanmakuinen raparperikeittoRaparperikeittoa lumikananmuninRaparperihyytelö, vaniljakerma ja kandeeratut pinjansiemenetPannacotta sitruunasokerin keraKylmä raparperisoppa mansikoiden ja jäätelön keraMansikkakiisseli Sandhamnin kestikievarin tapaan
JälkiruokakeittoVälipalatKananmunatonGluteenitonGoGreenJälkiruoatHedelmät ja marjat

Tuoreimmat aiheesta

Jälkiruokakeitto
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Mansikoita viinissä

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Vaniljanmakuinen raparperikeitto

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Mangokeitto

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Raparperi-omenakeittoa ja pistaasijäätelöä

  • 18.02.201300:00
    Keventäjät

    Rusinasoppa