Mainos
Mainos

Tässä Ranskasta kotoisin olevassa reseptissä laitamme epätavallista ruokaa, vasikanpaistia. Tarjoile sienten, vihreiden papujen ja raakapaistettujen perunoiden kera.

Kuudelle

  • 1 kg vasikanpaistia
  • 100 g pekonia
  • 1 keltasipuli
  • 1 porkkana
  • 2 vartta lehtiselleriä
  • ½ prk kokonaisia tomaatteja
  • ½ pulloa kuivaa valkoviiniä (n. 3 ½ dl)
  • 2 valkosipulinkynttä
  • arrowjuurta
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 1 nippu tuoretta basilikaa
  • 3 rkl voita
  • 12-15 pikkusipulia
  • 200 g herkkusieniä
  • 1-2 pkt pakastettuja vihreitä papuja

Valmistusohje

1. Ruskista paisti voissa ja laita sivuun. Kuori ja pilko sipuli, porkkana ja selleri pieneksi. Paloittele pekoni pieniksi paloiksi. Kuori ja hienonna valkosipuli. Paista pekonia kevyesti muutama minuutti. Lisää sipuli, porkkana, selleri ja valkosipuli. Paista muutama minuutti, sekoita silloin tällöin. Lisää tomaatit, tomaattipyree, viini, basilika, 1 tl suolaa ja vastajauhettua valkopippuria.

2. Laita paisti pataan ja pistä siihen paistilämpömittari. Keitä paistia kannen alla aika miedolla lämmöllä kunnes sisälämpötila on 70 astetta, n. 1 tunti. Silloin paisti on sisältä vielä vaaleanpunainen. Jos haluat paistista läpikypsän, sisälämpötilan tulee olla 75 astetta.

3. Kuori pikkusipulit ja laita ne kokonaisina pataan n. 40 minuutin keittämisen jälkeen. Puhdista sienet ja paista voissa. Nosta valmis paisti padasta ja pidä lämpimänä. Siivilöi liemi kattilaan ja keitä kokoon toivotun paksuiseksi, suurusta arrowjuurella purkin ohjeen mukaan. Viipaloi paisti ennen tarjoilua.

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.