Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Ranskalainen vasikanpaisti

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tässä Ranskasta kotoisin olevassa reseptissä laitamme epätavallista ruokaa, vasikanpaistia. Tarjoile sienten, vihreiden papujen ja raakapaistettujen perunoiden kera.

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton

Kuudelle

  • 1 kg vasikanpaistia
  • 100 g pekonia
  • 1 keltasipuli
  • 1 porkkana
  • 2 vartta lehtiselleriä
  • ½ prk kokonaisia tomaatteja
  • ½ pulloa kuivaa valkoviiniä (n. 3 ½ dl)
  • 2 valkosipulinkynttä
  • arrowjuurta
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 1 nippu tuoretta basilikaa
  • 3 rkl voita
  • 12-15 pikkusipulia
  • 200 g herkkusieniä
  • 1-2 pkt pakastettuja vihreitä papuja

Valmistusohje

1. Ruskista paisti voissa ja laita sivuun. Kuori ja pilko sipuli, porkkana ja selleri pieneksi. Paloittele pekoni pieniksi paloiksi. Kuori ja hienonna valkosipuli. Paista pekonia kevyesti muutama minuutti. Lisää sipuli, porkkana, selleri ja valkosipuli. Paista muutama minuutti, sekoita silloin tällöin. Lisää tomaatit, tomaattipyree, viini, basilika, 1 tl suolaa ja vastajauhettua valkopippuria.

2. Laita paisti pataan ja pistä siihen paistilämpömittari. Keitä paistia kannen alla aika miedolla lämmöllä kunnes sisälämpötila on 70 astetta, n. 1 tunti. Silloin paisti on sisältä vielä vaaleanpunainen. Jos haluat paistista läpikypsän, sisälämpötilan tulee olla 75 astetta.

3. Kuori pikkusipulit ja laita ne kokonaisina pataan n. 40 minuutin keittämisen jälkeen. Puhdista sienet ja paista voissa. Nosta valmis paisti padasta ja pidä lämpimänä. Siivilöi liemi kattilaan ja keitä kokoon toivotun paksuiseksi, suurusta arrowjuurella purkin ohjeen mukaan. Viipaloi paisti ennen tarjoilua.

Lisää aiheesta:

Manzo branzatoLampaanpaistia valkoisten papujen kanssaLampaanpaisti padassaLammaspaisti ratatouillen keraBurgundin pataaPunainen lammas- tai nautacurry
VasikanpaistiKananmunatonGluteenitonPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Vasikanpaisti
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Maijan Vitello tonnato

  • 18.02.201300:00
    Lammasta

    Perinteinen tilliliha

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Vasikanpaistia tonnikalalla

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Vitello tonnato – italialainen vasikanpaisti

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Täytetyt vasikankääryleet