Ranskalainen siekalesyltty
Tee vieraisiin vaikutus itsetehdyllä syltyllä. Syltty sopii mainiosti tarjolle seisovaan pöytään tai joulupöytään. Älä vain kerro vieraille, kuinka helppoa sen valmistaminen oli...
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
1 vuokaan
- n. 250 g tuoretta sianlapaa
- n. 250 g luutonta vasikanlihaa
- 1 l vettä
- 2 tl suolaa
- 4 kokonaista maustepippuria
- 3 kokonaista valkopippuria
- 1 maustemitta timjamia
- 1 maustemitta quatre epices -mausteseosta
- 1 laakerinlehti
Valmistusohje
1. Kuutioi kaikki lihat pieniksi paloiksi. Kuumenna vesi ja lihat kiehuvaksi, kuori vaahto huolellisesti. Lisää suola ja mausteet ja keitä kunnes lähes kaikki vesi on haihtunut ja syltty on lähes puuromainen.
2. Muussaa lihat haarukalla tai soseuta tehosekoittimessa.
3. Pakkaa syltty kulhoon ja laita päälle laakerinlehti. Anna jäähtyä. Säilykekurkut tai -punajuuret maistuvat hyvältä syltyn kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti