Ranskalainen perunamuusi – Pommes de Terre Chantilly

shutterstock_258777161
Shutterstock

Chantilly on ranskalainen ruokalaji, joka on käytännössä erityisen pehmeää ja kermaista perunamuusia. Sen salaisuus piilee kermavaahdossa

Ainekset

  • 6 rkl voita
  • n. 1kg muusiperunoita
  • 2 rkl suolaa
  • n. 50 grammaa parmesaania raastettuna
  • 1,2 dl täysmaitoa
  • 2,5 dl kuohukermaa

Valmistusohje

Ranskalainen perunamuusi valmistuu näin:

  1. Leikkaa voi pieniksi paloiksi ja anna seistä huoneenlämmössä. Ota hieman lisää voita ja voitele uunivuoka. Laita ritilä uunin keskitasolle ja uuni lämpeämään 200 asteeseen. Valmista sillä välin perunat.
  2. Kuori ja kuutioi perunat ja keitä kypsiksi suolavedessä. Valuta ja anna hieman jäähtyä. Raasta sillä välin parmesaanijuusto valmiiksi.
  3. Hienonna perunat isoon kulhoon esimerkiksi perunasurvimella. Lisää voi ja täysmaito. Sekoita hyvin, kunnes voi on sulanut.
  4. Vatkaa kerma. Sekoita 1/3 muusin joukkoon. Kääntele sitten varovasti loppu kermavaahdosta muusiin. Siirrä muusi varovasti uunivuokaan. Ripottele päälle raastettua parmesaania tasaiseksi kerrokseksi.
  5. Paista muusia uunissa 20-25 minuuttia. Anna levätä 10 minuuttia ennen tarjoilua.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja