Ranskalainen kanapata yrttikastikkeella
Legendan mukaan Napoleonin keittiömestari määrättiin valmistamaan yltäkylläinen päivällinen illalla Marengon taistelun jälkeen. Hän keräsi kokoon kaiken, minkä löysi, ja tässä on tulos.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 8 palaa kanaa
- 1 rkl oliiviöljyä
- 300 g paseerattua tomaattia
- 2 dl valkoviiniä
- 2 tl kuivattuja yrttimausteita maun mukaan
- 40 g voita
- 2 valkosipulinkynttä
- 8 viipaletta vaaleaa leipää
- 100 g sekasieniä
- 40 g mustia oliiveja
- 1 tl kidesokeria
- tuoretta basilikaa koristeluun
Valmistusohje
1. Poista kanapaloista kaikki luut terävän veitsen avulla. Kuumenna puolet öljystä isossa paistinpannussa. Ruskista kanapaloja 4-5 minuuttia välillä käännellen. Laita kanat pataan, kaada päälle paseerattu tomaatti, viini ja yrttimausteet. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua miedolla lämmöllä 30 minuuttia. Tarkista kanan kypsyysaste: Kun kokeilet lihan paksuinta kohtaa tikulla, siitä tihkuvan nesteen tulee olla kirkasta.
2. Sulata voi, murskaa valkosipulinkynnet ja sekoita voihin. Paahda leipäviipaleet kevyesti ja voitele ne valkosipulivoilla. Paista sieniä 2-3 minuuttia tai kunnes ne ovat saaneet väriä.
3. Hienonna mustat oliivit. Lisää oliivit ja sokeri kanaseokseen ja anna lämmetä. Asettele kanat ja kastike lämpimille lautasille. Koristele basilikalla. Tarjoile leipäkuutioiden ja paistettujen sienten kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Paras sienikastike: Helppo suppilovahverokastike Katin ohjeella
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Taivaallinen omenahillo
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Lassaka eli vähähiilihydraattinen lasagne ilman pastaa