Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Ranskalainen kanapata yrttikastikkeella

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton

Neljälle

  • 8 palaa kanaa
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 300 g paseerattua tomaattia
  • 2 dl valkoviiniä
  • 2 tl kuivattuja yrttimausteita maun mukaan
  • 40 g voita
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 8 viipaletta vaaleaa leipää
  • 100 g sekasieniä
  • 40 g mustia oliiveja
  • 1 tl kidesokeria
  • tuoretta basilikaa koristeluun

Valmistusohje

1. Poista kanapaloista kaikki luut terävän veitsen avulla. Kuumenna puolet öljystä isossa paistinpannussa. Ruskista kanapaloja 4-5 minuuttia välillä käännellen. Laita kanat pataan, kaada päälle paseerattu tomaatti, viini ja yrttimausteet. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua miedolla lämmöllä 30 minuuttia. Tarkista kanan kypsyysaste: Kun kokeilet lihan paksuinta kohtaa tikulla, siitä tihkuvan nesteen tulee olla kirkasta.

2. Sulata voi, murskaa valkosipulinkynnet ja sekoita voihin. Paahda leipäviipaleet kevyesti ja voitele ne valkosipulivoilla. Paista sieniä 2-3 minuuttia tai kunnes ne ovat saaneet väriä.

3. Hienonna mustat oliivit. Lisää oliivit ja sokeri kanaseokseen ja anna lämmetä. Asettele kanat ja kastike lämpimille lautasille. Koristele basilikalla. Tarjoile leipäkuutioiden ja paistettujen sienten kera.

Lisää aiheesta:

Meksikolaiset maalaismunatTomaatti-oliivi-kanafileet ja linssimuhennosLammaspatéFoliossa paistettua maksaaKatalonialainen lammaspataPaistettua kanaa sitruunakastikkeessa
KanapataKananmunatonPääruoatKanaruoka

Legendan mukaan Napoleonin keittiömestari määrättiin valmistamaan yltäkylläinen päivällinen illalla Marengon taistelun jälkeen. Hän keräsi kokoon kaiken, minkä löysi, ja tässä on tulos.

Tuoreimmat aiheesta

Kanapata
  • 14.03.202209:20
    Nopeat ja helpot

    Hedelmäinen kanapata eli Natalia Salmelan "kananaspata"

  • 12.01.202110:43
    Broilerinkoivet

    Helppo kanaviillokki – nopea valmistaa, taatusti maistuvaa

  • 17.01.202012:47
    Broilerinkoivet

    Lyonin kana – etikkakana on niin koukuttavaa, että et voi lopettaa syömistä

  • 18.02.201300:00
    Keitot

    Mulligatawny Soup

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Haudutettu broileri-tomaattipata