Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Ranskalainen juustopiiras

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämän piiraan täytteeseen saa runsaasti lisämakua konjakilla tai madeiralla - tai molemmilla. Jos olet kokeilunhaluinen, korvaa osa emmentaljuustosta roquefortilla.

  • Ruokavalio: Kasvisruoka, Kasvisruoka

Ainekset

  • 6-8 annosta

Pohja

  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 150 g kylmää voita
  • 2-3 rkl jääkylmää vettä

Täyte

  • 3 dl kuohukermaa
  • 3 munankeltuaista
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 200 g emmentaljuustoa
  • 1 tl suolaa
  • mustapippuria
  • 1/4 tl raastettua muskottipähkinää
  • 2 rkl konjakkia tai madeiraa

Lisäksi

  • irtopohjainen piirakkavuoka

Valmistusohje

1. Sekoita vehnäjauhoista ja voista yleiskoneessa karkea massa. Lisää vesi ja sekoita, kunnes taikinasta muodostuu pallo. Jos sinulla ei ole yleiskonetta, voit valmistaa taikinan käsin leikkuulaudan päällä. Kauli taikina melko ohueksi levyksi ja vuoraa sillä irtopohjainen, halkaisijaltaan noin 25-senttinen vuoka. Pistele taikinaa haarukalla ja pane se vuokineen jääkaappiin 15-20 minuutiksi.

2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vatkaa täytteeseen tuleva kerma kevyeksi vaahdoksi. Hienonna juusto yleiskoneessa (noin 20 sekuntia) tai leikkaa käsin pieniksi kuutioiksi. Lisää keltuaiset ja jauhot. Sekoita yleiskoneella lyhyin käynnistyskerroin tai vatkaa tasaiseksi taikinaksi. Lisää kerma ja sekoita antamalla pyöriä pari kierrosta matalalla nopeudella. Mausta suolalla, pippurilla, muskottipähkinällä ja halutessasi madeiralla tai konjakilla.

3. Esikypsennä piiraskuorta 10 minuutin ajan. Pane täyte kuoreen ja paista vielä 20-25 minuuttia, kunnes täyte on kohonnut ja saanut väriä.

Lisää aiheesta:

Kermainen omenapaistosPuolukka-omenapiiras vaniljakastikkeen keraHieno sitruunapiirasHelppo mantelinen omenapiirasSitruunamarenkipiirasÄidin omenatorttu
JuustopiirakkaAlkuruoatSuolaiset leivonnaisetVappuKasvisruokaUusivuosiBrunssiLisäkeruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Juustopiirakka
  • 11.12.201513:43
    Päivän resepti

    Hellapoliisin vuohenjuustopiirakka

  • 18.02.201300:00
    Suolaiset leivonnaiset

    Punasipuliquiche

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Voitaikinapiiras vihanneksilla ja raejuustotäytteiset tomaatit

  • 18.02.201300:00
    Suolaiset leivonnaiset

    Butlerin juustopiiras

  • 18.02.201300:00
    Suolaiset leivonnaiset

    Mehevä juusto-paprikapiiras