Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Ranskalainen juhlakala

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Valkoviinikastike pinaatin kera ja muikunmätinokareet tekevät kalakääröistä taivaallisia. Ellet halua itse tehdä kalafondia, kaupasta saa hyvää valmista.

  • Ruokavalio: Kananmunaton

Kuudelle

  • 4 mustaeväkampelaa fileinä

Fondi

  • selkäruodot, evät, päät
  • 5-6 dl vettä
  • 1 porkkana paloina
  • ½ purjo paloina
  • 1 lohko juuriselleriä paloina
  • 2 salottisipulia
  • 6 kokonaista valkopippuria
  • 1 laakerinlehteä
  • muutama persiljanoksa
  • 1 kalaliemikuutio
  • 6 dl kuivaa valkoviiniä
  • suolaa

Kastike

  • siivilöityä fondia
  • 2 dl ranskankermaa
  • 6 rkl pinaattisilppua
  • 1 rkl voita
  • 100 g muikunmätiä

Valmistusohje

1. Fileoi kalat ja laita ruodot, päät ja evät kattilaan. Lisää fondin ainekset ja keitä kannen alla 20 minuuttia. Siivilöi. Lisää fondiin yhtä paljon viiniä ja keitä kokoon puoleksi määräksi alkuperäisestä.

2. Kääri fileet rullalle ja pane ne paistokasariin tai matalaan kattilaan. Kaada fondi päälle ja keitä hiljaa kypsäksi kannen alla. Se vie vain muutaman minuutin, varo, ettei kala kiehu rikki.

3. Nosta fileet vadille ja pidä ne lämpiminä. Vatkaa liemeen ranskankerma ja valutettu pinaattisilppu ja keitä, kunnes kastike sakenee. Kiillota voilla.

4. Kaada kastike kalakääröjen päälle ja koristele ne mädillä.

Lisää aiheesta:

Hienot kalakuorukatKampelaa valkoviinikastikkeessaKampela-lohikierteetMustaeväkampelaa valkoviinikastikkeessaVihreä kalapataMademuhennos
Keitetty kalaKananmunatonPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Keitetty kala
  • 17.09.202108:43
    Kalapullat

    Haukipyörykät eli kvenellit ja rapukastike – Jyrki Sukulan suosikkiohje

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Keitetyt silakat liedellä

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Keitetty ankerias jouluksi

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Keitetyt silakat kylmänä tarjoiltuna

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Keitettyä suolasilakkaa