Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Rakastuneet meriravut

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Todellinen ravintolaklassikko. Pernodn voit korvata aniksensiemenillä. Liekittäessä kannattaa pitää paistinpannun kansi lähellä.

4 annosta

  • 24 jokiravunpyrstöä
  • 3 rkl rypsiöljyä
  • 2 rkl hienonnettua salottisipulia
  • 300 g tuoreita herkkusieniä viipaleina
  • 4 rkl hienonnettua persiljaa
  • tuoretta rakuunaa tai kirveliä
  • 3 cl konjakkia
  • 3 cl Pernod'ta
  • 2 dl kuohukermaa
  • 5-8 rkl hollandaisekastiketta (pussista)
  • 1 prk ranskalaista hummerikeittoa

Valmistusohje

1. Keitä hummerikeittoa kokoon noin 10 minuuttia. Hienonna salottisipulit, puhdista ja viipaloi herkkusienet ja hienonna persilja ja rakuuna. Kuullota sipuli öljyssä kullankeltaiseksi ja läpikuultavaksi. Sekoita sipuliin herkkusieniviipaleet ja hienonnetut yrtit.

2. Vaahdota kera kevyesti. Pane ravunpyrstöt pannulla ja sekoita, kunnes pyrstöt ovat kuumentuneet kunnolla. Kaada pannulle konjakki ja Pernod ja sytytä varovasti. Kun liekit ovat sammuneet, lisää kerma.

3. Lisää kokoon keitetty hummerikeitto, mausta ja keitä nopeasti kokoon sakeaksi kastikkeeksi. Huomaa, että liian pitkä keittoaika sitkistää ravunpyrstöt. Ota pannu levyltä ja sekoita joukkoon hollandaisekastike. Tarjoa heti.

Lisää aiheesta:

Liekitetyt hummeritHyydytetyt kananmunat NantuaScampi provencale à la Caesar - juhlaruokaa katkaravuistaPehmeää polentaa, korvasieniä ja karamellisoitua sipuliaJättikatkarapuja ja papuja balsamicon keraMausteinen ravunpyrstöpata
RavunpyrstötPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Ravunpyrstöt
  • 20.10.12:41
    Aasialainen ruoka

    Fried rice eli paistettu riisi Fami Caon tapaan

  • 18.02.201300:00
    Keitot

    Kruunutillikeitto ja ravunpyrstöt

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Friteeratut ravunpyrstöt sherrykastikkeen kera

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Rakastuneet meriravut

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Linnan tähdet: Marinoidut jättiravunpyrstöt